ПРОГНОЗА за Евро 2016: Уелс - Белгия


ПРОГНОЗА за Евро 2016: Уелс - Белгия
Снимка: Getty Images

1679 0

Вторият четвъртфинал на Евро 2016 противопоставя единия от фаворитите за титлата Белгия и една от изненададите на турнира Уелс.

Уелс - Белгия , 22:00 часа, 01 юли

От няколко години насам футболният свят говори за класата на Белгия и как те могат да спечелят някой голям форум в скоро време. Стигна се дотам, че наскоро "червените дяволи" оглавиха временно и класацията на ФИФА. На Мондиала в Бразилия преди две години Белгия отпадна на четвъртфинала от Аржентина, въпреки че и тогава много футболни капацитети ги смятаха за един от фаворитите. 

На това Евро фламандците тръгнаха катастрофално след загуба с 0:2 от Италия, въпреки че може би за първи път в историята си бяха считани за фаворит в мача срещу Скуадрата. Последваха три победи над Ирландия, Швеция и Унгария и изглежда отборът набра скорост.

Уелс от своя страна изненадващо, но напълно заслужено, спечели групата си, в която обаче бяха тоталните издънки Англия и Русия. Трудна победа на осминафинала срещу братовчедите от Северна Ирландия и може би приказката им е време да приключи.

Уелс имат Гарет Бейл, но Белгия имат Азар, Лукаку, Де Бройне, Фелайни, Куртоа, Вермален.... Класата на "червените дяволи" е в пъти повече и победата им в този мач е най-логичното нещо на света.

В квалификациите за Евро 2016 двата отбора бяха в една група и шокиращо Уелс спечели в Кардиф, а в Белгия мачът завърши 0:0. Напук на тези последни мачове между двата отбора, моята прогноза е за победа за Белгия в редовното време. Коефициентът си заслужава.

Прогнозата на Sportlive.bg: Белгия да спечели в редовното време (1.85)

Рискова прогноза: Белгия да спечели с хендикап в редовното време (3.40)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички