ПРОГНОЗА ЗА ЕВРО 2016: Чехия - Хърватия


ПРОГНОЗА ЗА ЕВРО 2016: Чехия - Хърватия
Снимка: Getty Images/Guliver

1795 0

За вълнуващ сблъсък от 2 кръг на Евро 2016 днес (17 юни) от 19 часа излизат отборите на Чехия и Хърватия. И за двата отбора мачът е от изключително значение с оглед амбициите им за преминаване в следващата фаза на турнира.

Чехия - Хърватия, 19:00 часа, 17 юни

В предишния си мач чехите загубиха злощастно от Испания в края, но оставиха добри впечатления с играта си. Хърватия, от своя страна, спечели мача си срещу Турция,с 1-0, като ако не бяха многото пропуски на 'шахматистите ' победата, можеше да е много по-изразителна. Хърватия се намира във великолепна форма и възпитаниците на Чачич нямат загуба от септември миналата година, независимо в официален мач или в контрола. За последно двата отбора се срещнаха през 2011 година ,когато Хърватия победи с 4-2.

Двата тима нямат кадрови проблеми след първия кръг от турнира и ще излязат с оптоимални състави. Доста вероятно е треньорът Павел Върба да направи някои промени в състава си в предни позиции - Давид Лафата може да получи титулярно място вместо яловия Томаш Нецид, а Дочкал може да получи шанс за изява.

В състава на Хърватия не се очакват промени с оглед солидното представяне срещу Турция. Вероятно отново Перишич и Брозович ще оперират по крилата, Модрич ще е плеймейкър, а голове ще се чакат от Манджукич.

С оглед класата и остротата на футболистите на Хърватия те са фаворит в днешния мач. Дори и Манджукич отново да разочарова Хърватия разполага в запас с голаджията на Фиорентина Калинич. С оглед и на индивидуалната класа на хърватите и на моментната форма давам предпочитанията си за тях.

Прогноза: 2 (2.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички