Симон Байлс преодоля стреса и ще участва на греда на Олимпийските игри в Токио


Симон Байлс преодоля стреса и ще участва на греда на Олимпийските игри в Токио
Снимка: Getty Images

1300 0

Голямата звезда на световната спортна гимнастика Симон Байлс ще участва във финала на греда на Олимпийските игри в Токио във вторник, обявиха днес от Американската гимнастическа федерация.

24-годишната Байлс, която доминира тотално в спорта в последните години и е определяна от мнозина за най-великата в историята, бе колеблива в квалификациите на старта на олимпийския гимнастически турнир, след което се отказа от отборното състезание и индивидуалния многобой.

Байлс изтъкна като причина, че поради големия стрес не се чувства сигурна в изпълненията си и иска да предпази своето психическо и физическо здраве. Впоследствие Байлс реши да не участва и във финалите на отделните уреди, но все пак тя ще участва в един от тях - греда.

"С вълнение съобщаваме, че ще видите две американки във финала на греда утре - Суни Лий и Симон Байлс. Нямаме търпение да видим и двете", обявиха от американския отбор.

Байлс е трикратна световна шампионка на греда и бронзова медалистка в дисциплината от Олимпиадата в Рио де Жанейро. От своя страна Суни Лий спечели титлата в многобоя преди няколко дни.

Финалът на греда е във вторник, 2 август, от 11:50 българско време. Всичко най-интересно от Олимпийските игри в Токио ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички