Руските спортисти без флаг и химн на олимпийски игри и световни шампионати до 2022 г.


Руските спортисти без флаг и химн на олимпийски игри и световни шампионати до 2022 г.
Снимка: iStock/Guliver

1374 0

Руските спортисти бяха лишени за две години от флага и химна на страната на световни първенства и Олимпийски игри. В същото време в екипите на руснаците може да са включени цветовете на националния флаг. Спортният арбитражен съд (CAS) днес оповести решението си по повод четиригодишните санкции, наложени от Международната антидопингова агенция (WADA) по отношение на руския спорт заради нарушения на правилата и груби манипулации.

Съдиите като цяло бяха на страната на WADA, но съкратиха двойно срока на санкциите. По този начин руснаците няма да могат да се състезават за страната си до 2022 г. Освен това, съгласно решението на СAS, руски официални лица няма да могат да замета ръководни постове в международните спортни федерации. Ако екипите на руските спортисти съдържат цветовете на националния флаг, то на английския език трябва да бъде изписано "неутрален атлет". Зрителите ще могат да внасят знамена по време на съревнованията, но химнът не може да бъде използван по време на санкцията.

Руската антидопингова агенция (РУСАДА) обяви, че не е напълно удовлетворена от решенията на Спортния арбитражен съд. Агенцията трябва да плати на WADA 1.27 млн. долара като компенсация за разходите на световната организацията от януари 2019 г. до датата на решението. Руската агенция бе обвинена в манипулирането на данни от Московската антидопингова лаборатория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички