"Позволени ли са 2 златни медала?": Как двама скачачи сключиха сделка за олимпийската титла в Токио


"Позволени ли са 2 златни медала?": Как двама скачачи сключиха сделка за олимпийската титла в Токио
Снимка: Getty Images

19321 0

Как се сключва сделка за олимпийска титла между двама спортисти? Това нагледно ни показаха скачачите Джанмарко Тамбери от Италия и Мутаз Еса Баршим от Катар, които се договориха да не се състезават повече и да бъдат коронясани заедно като шампиони във високия скок на Олимпийските игри в Токио.

В изключително силно състезание, първото в историята, в което седем състезатели преминават 2.33 метра, Тамбери и Баршим бяха безгрешни до 2.37 включително. Двамата направиха по три опита да скочат над 2.39, но не успяха и завършиха с равен резултат.

Правилникът позволява двамата състезатели да продължат да се надскачат, за да се отсъди едноличен победител. Но в същото време правилникът казва, че двамата могат да завършат и наравно... ако и двамата дадат съгласие за това.

Един от съдиите на високия скок отиде да се консултира с двамата скачачи, за да ги попита: "Ще се надскачате ли?". А Мутаз Еса Баршим му отвърна: "Позволени ли са два златни медала?". Последва положителен отговор от съдията, който не успя да си довърши мисълта, защото Тамбери и Баршим вече бяха в екстаз от това, че са олимпийски шампиони.

Повече за състезанието във високия скок на Игрите в Токио прочетете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички