По примера на Симон Байлс: Адам Пийти си взима почивка от плуването след Игрите в Токио


По примера на Симон Байлс: Адам Пийти си взима почивка от плуването след Игрите в Токио
Снимка: Getty Images

533 0

Един от най-силните плувци в света в последните години Адам Пийти заяви, че ще последва примера на американската суперзвезда в спортната гимнастика Симон Байлс и ще си вземе почивка от спорта, за да се погрижи за психическото си здраве.

На Олимпийските игри в Токио 26-годишният Пийти защити олимпийската си титла на 100 метра бруст и спечели още злато в смесената щафета 4х100, както и сребро в мъжката щафета 4х100. След тези успехи обаче британецът ще прекара известно време извън басейна.

"Това не е като обикновена работа. Има изключително голямо напрежение. Парите не могат да ти купят щастие. Взимам си почивка, защото се претоварвам невероятно много, откакто се помня. В последните седем години съм почивал по две седмици на година. За съжаление, някои хора си мислят, че те познават по-добре, отколкото ти самият се познаваш", коментира решението си Пийти.

Въпросът за психическото здраве на професионалните спортисти бе повдигнато от японската тенис звезда Наоми Осака по време на Ролан Гарос тази пролет, а 24-годишната Байлс се отказа от участие във финалите на спортната гимнастика, за да предпази здравето си. Наскоро един от най-добрите крикет играчи в света Бен Стоукс също обяви, че си взима почивка от спорта поради същата причина.

"Вече виждате това във всички спортове. Видяхте Симон Байлс, видяхте Бен Стоукс. Психическото здраве е важно и на най-високото ниво в спорта е много важно да намериш баланса", допълни Пийти, който смята да пропусне турнирите до края на годината и да се съсредоточи върху състезанията през 2022, които включват Световно и Европейско първенство, както и Игрите на Британската общност.

Повече за случая със Симон Байлс на Игрите в Токио ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Какво се случи с Мичу - идолът на Ерлинг Холанд, който покори Висшата лига?

През 2012 г. един испански атакуващ халф като че ли от нищото взриви Висшата лига. С 18-те си гола за скромния...

Реклама

Най-четени новини


виж всички