От компютри и телефони до медали: Чудесните "творения" за призьорите на Токио 2020


От компютри и телефони до медали: Чудесните "творения" за призьорите на Токио 2020
Снимка: Getty Images

2130 0

След точно 14 дена Летните олимпийски игри ще бъдат открити! Събитието ще се проведе от 23 юли до 8 август, а за него за изработени 5000 специални златни, сребърни и бронзови медали.

Въпреки че немалка част от японската нация открито протестираше срещу провеждането на Олимпиадата заради опасения от разрастване на пандемията в страната, в крайна сметка именно народът на Япония е спомогнал за изработката на отличията.

Ето какво разказа Юки Арата, представител на организационния комитет на Игрите:

"Произведохме 5000 медала, които са направени от рециклирана домашна електроника. Говорим за смартфони, компютри. Всички бяха събрани и донесени за нас от жителите на Токио", каза Арата

Медалите за Игрите са изработени по проект на дизайнера Юничи Кауаниши. За направата им са използвани 78985 тона рециклиран материал, който е бил събиран в продължение на две години.

От него са извлечени 32 килограма злато, 3500 килограма сребро и 2200 килограма бронз. Теглото на златния медал е 556 грама, на сребърния - 550 грама, а на бронзовия - 450 грама!

България ще бъде представена от 42-ма спортисти на Олимпиадата в Токио - ето списък с техните имена, както и информация за това в кой спорт и дисциплина ще се състезава всеки един от тях!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички