Новак Джокович разкри кой го е убедил да участва на Олимпийските игри в Токио


Новак Джокович разкри кой го е убедил да участва на Олимпийските игри в Токио
Снимка: Getty Images

1366 0

На предстоящата Лятна олимпиада в Токио Новак Джокович ще се опита да спечели своята първа олимпийска титла и по този начин да продължи по график преследването на т.нар. "Златен шлем" в тениса - 4-те турнира от Големия шлем + златен медал от Олимпийски игри.

В интервю за информационна агенция "МИНА" Джокович разкри кой е бил човекът, който го е убедил да участва в Токио 2020:

"Видях се с Бланка Влашич преди няколко дни и тя каза, че хората помнят само кой е спечелил медалите, а не какви са били условията или дали има фенове или не. Нейните думи ми повлияха и съм щастлив, че реших да участвам на Олимпийските игри. Вдъхновен съм да играя най-добрия си тенис и съм уверен, че мога да спечеля златния медал след големия брой мачове досега този сезон", каза тенисиста по адрес на Влашич, която дълги години властваше над сектора за висок скок и притежава втория най-добър резултат в историята на дисциплината (208см) след рекорда на нашата Стефка Костадинова (209см).

"Всичко се свежда до патриотизма и моите чувства към Сърбия. Не съм доволен, че ще играя без фенове или от различните ограничения заради коронавируса, които са в сила в Япония, но представянето на страната ми на олимпийските игри е задължително", добави Новак Джокович.

В преследване на "Златния шлем", освен златото в Токио, Жокера трябва да триумфира и на US Open, който ще се проведе между 30-ти август и 12-ти септември:

"Олимпиадата и Откритото първенство на САЩ са най-големите ми цели до края сезона. Но съм пълен с увереност и мотивиран да представя Сърбия по възможно най-добрия начин. Мечтая за медал от Токио, надявам се на златен, а след това ще отида в Ню Йорк с цел да завърша всичко", каза за финал Ноле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички