Нечувано: Трета поредна загуба за Новак Джокович на Олимпиадата в Токио


Нечувано: Трета поредна загуба за Новак Джокович на Олимпиадата в Токио
Снимка: Getty Images

4337 0

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович допусна трето поредно поражение на Олимпиадата в Токио! След като вчера (30 юли) той загуби 1/2-финала на сингъл срещу Александър Зверев, а след това отпадна на същата фаза и на двойки, днес той не успя да се справи с испанеца Пабло Кареньо-Буста в мач за третото място и остана без медал.

№11 в ранглистата на ATP надделя над сърбина с 2:1 сета - в отделните части - 6:4, 6:7 (6) и 6:3. Ето и как се разви мачът, който продължи 2 часа и 48 минути:

Сет 1:

В първия сет испанецът доминираше като при 2:2 успя да пробие Джокович. Сърбинът допусна и три двойни грешки, като не отбеляза нито един ас през целата част. Така Кареньо-Буста спечели сета с 6:4.

Сет 2:

Вторият сет се получи изключително равностоен, като нито един от двамата не допусна да бъде пробит и така се стигна до тайбрек. Джокович поведе с 4:2 в него, но допусна изравняване. Сърбинът се оказа по-стабилният и изравни сетовете - 7:6 (6).

Сет 3:

Първите 3 гейма от този сет отидоха на сметката на Кареньо-Буста, който успя да пробие още първия сервис гейм на световния №1. Джокович спря пропадането и намали изоставането си на 3:5, но в крайна сметка испанецът взе последния си сервис гейм и с петия си мачбол затвори мача с 6:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички