Кот д'Ивоар спъна Бразилия в Токио, Франция и Аржентина едва бият на Игрите


Кот д'Ивоар спъна Бразилия в Токио, Франция и Аржентина едва бият на Игрите
Снимка: Getty Images

5151 0

Футболният турнир на Олимпийските игри в Токио продължава да поднася сериозни изненади за футболните фенове. Водещи футболни нации като Франция, Бразилия и Аржентина срещат сериозни затруднения да печелят срещу далеч по-слаби футболни нации. Причината, разбира се, е, че играят с много дълбоки резерви, тъй като Игрите не са им приорирет.

В днешния ден се състояха вторите мачове от груповата фаза, като Бразилия не успя да победи Кот д'Ивоар след 0:0. Още в 13-ата минута Селесао останаха с човек по-малко, след като Дъглас Луиз получи директен червен картон. В края на мача Ебуе Куаси от тима на Кот д'Ивоар също беше изгонен с втори жълт картон. 

Бразилия и Кот д'Ивоар са лидери в своята група с актив от 4 точки, докато на дъното са Германия и Саудитска Арабия, които загубиха първите си мачове, а по-късно днес ще се изправят един срещу друг.

Световният шампион от 2018 година Франция едва победи Южна Африка в голово зрелище с 4:3. В края на първата част Южна Африка изпусна дузпа, но в началото на второто полувреме поведе с гол на Кодисанг. Жиняк изравни за французите няколко минути по-късно, но в 72-ата минута Макгопа пак изведе африканците напред.

Жиняк изравни в 78', за да види как четири минути по-късно Южна Африка пак повежда с 2:3 с гол на Мокоена. В 86-ата минута Жиняк изравни, оформяйки своя хеттрик, а в продължението Савание донесе победата на французите, които загубиха първия мач, а сега се изравниха по точки с Мексико и Япония, които още не са изиграли мача помежду си.

Шампионът на Южна Америка Аржентина едва победи Египет, след като спечели срещата с минималното 0:1. В 52-ата минута Факундо Медина вкара единственото попадение в срещата и донесе първа победа за своя отбор на Игрите след поражението в първия кръг. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички