Какъв провал! Шерика Джаксън реши да спести сили на 200 метра и изхвърча от Токио (ВИДЕО)


Какъв провал! Шерика Джаксън реши да спести сили на 200 метра и изхвърча от Токио (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8349 0

Ямайската спринтьорка Шерика Джаксън спечели бронзов медал в спринта на 100 метра на Олимпиадата в Токио, но днес научи много ценен урок в пресявките на по-дългата дистанция (200 метра), след като за първи път участваше в тази дисциплина.

Тя бе един от претендентите за спечелване на медал и бягаше мното добре, но умишлено намали темпото на последните 50 метра. В крайна сметка плати много скъпо за това, като завърши четвърта в серията си, в която участие взе и Ивет Лалова, с резултат 23,26 секунди и по този начин не успя да се класира за 1/2-финалите.

Неправилната преценка на Шерика Джаксън позволи на португалката Лорене Базоло и италианката Далия Кадари да се класират на полуфинал.

Сребърният медалист от Олимпийските игри от 1984 г. Стив Крам, който коментира събитието на живо, критикува действията на ямайците, казвайки: "Шерика Джаксън просто правеше крос - какво, по дяволите? Защо пое такъв риск?".

Наречете го липса на преценка, небрежност или самодоволство - случаят на Джаксън просто показва, че човек никога не трябва да пести сили на такава сцена, защото това ще му изиграе лоша шега!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички