Изумително бягане на 200 м осигури на Илейн Томпсън втори пореден олимпийски дубъл!


Изумително бягане на 200 м осигури на Илейн Томпсън втори пореден олимпийски дубъл!
Снимка: Getty Images

2000 0

Ямайката Илейн Томпсън постигна втори пореден златен дубъл в спринта на Олимпийски игри, след като спечели финала на 200 метра в Токио с второ най-добро време в историята на дисциплината - 21.53 секунди. По този начин Томпсън повтори постижението си от Рио де Жанейро преди пет години и отново спечели златните медали в спринтовете на 100 и 200 метра.

На второ място в днешния финал остана намибийката Кристин Мбома с 21.81, което е световен рекорд за състезателка до 20 години, а американката Габриел Томас от САЩ спечели бронзовия медал с 21.87 секунди.

В сектора за хвърляне на чук полякинята Анита Влодарчик записа името си със златни букви в историята, след като спечели трета поредна олимпийска титла. След триумфите в Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016, днес 35-годишната Влодарчик отново доказа класата си и спечели финала в дисциплината с резултат 78.48 метра, което е и най-доброто и постижение за сезона.

Китайката Джън Уан се пребори за среброто с последния си опит от 77.03, с който измести другата полякиня във финала Малвина Копрон, която завърши на трета позиция със 75.49.

В бягането на 800 метра при жените 19-годишната американка Атинг Му спечели титлата с 1 минута, 55.71 секунди, което е национален рекорд, а връстничката ѝ Кийло Ходжкинсън от Великобритания взе среброто също с национален рекорд - 1:55.88. Рейвин Роджърс допълни призовата тройка с 1:56.81.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички