Грозно и цинично: Без вода - най-неспортсменският момент на Олимпийските игри в Токио (ВИДЕО)


Грозно и цинично: Без вода - най-неспортсменският момент на Олимпийските игри в Токио (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

51881 0

Олимпийските игри в Токио официално бяха закрити чрез специална бляскава церемония (вижте подробности). Неусетно изминаха преизпълнените дни със спорт от най-високо ниво и предстои ново дълго чакане - този път 3 години, докато дойде време за Игрите в Париж през 2024 година.

Събитието в Токио бе по-необикновено от останалите, тъй като се проведе при уникални условия заради епидемията от коронавирус. Въпреки това остават спомените за повече от успорвани състезания, за зрелище, за изненади.

В последния ден от Игрите в Токио обаче се стигна и до много грозен момент, който веднага бе определен като най-неспортсменския такъв. Той се случи при маратона при мъжете, а главното действащо лице е французинът Мурад Амдуни. 

Дисциплината е изключително безмилостна физически, като участниците трябваше да пробягат около 42 километра при температура от 27 градуса. За тяхно щастие, те имат специално предопределени места, на които има поставени шишета с вода, чрез които могат да се освежат.

Поне на теория, защото Амдуни ги лиши от тази възможност при една от станциите. Тогава Амдуни мина и събори шишетата от близката до атлетите редица, като взе единствено последната бутилка. Въпреки че едва ли е най-лесното нещо при такава умора да грабнеш едно шише безпроблемно, изглежда невъзможно той да събори и да не успее с всички, а точно накрая с последното да успее и да го използва.

33-годишният французин бе в лидерската група по това време и гонеше своя шанс за медал. В крайна сметка обаче не издържа на темпото и завърши на 17-о място в крайното класиране. Жегите в Токио накараха цели 30 състезатели да се откажат от маратона на тези километри.

Пълна класация на медалите след Олимпийските игри в Токио: Мястото на България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички