ФИФА с голяма промяна за Олимпийските игри през 2021 година


ФИФА с голяма промяна за Олимпийските игри през 2021 година

3251 0

Международната федерация по футбол - ФИФА, направи историческо допълнение за Олимпийските игри в Токио, която бе отложена с една година поради ситуацията с коронавируса. Промяната се изразява във възрастовата граница за футболисти, които могат да участват.

По принцип, отборите, които участват на Олимпиада, могат да включват в съставите си играчи до 23-годишна възраст, както и 3-ма други, които са над тези години. За форума в Токио обаче границата ще бъде покачена до 24 години, за да може състезателите, които са щели да участват това лято, да го сторят през следващото.

Правилото остава "футболисти, които са родени на или след 1 януари 1997 година, могат да участват на игрите в Токио". Първият футболен двубой на Олимпиадата ще се състои на 23 юли 2021 година след официалната церемония по откриването на форума в японската столица.

Отборите ще са общо 16, като са ясни 14 от тях - Япония, Франция, Германия, Румъния, Испания, Нова Зеландия, Египет, Кот Д'Ивоар, ЮАР, Австралия, Саудитска Арабия, Република Корея, Аржентина и Бразилия. Другите 2 отбора от Конфедерацията по футбол на Северна, Централна Америка и Карибския басейн (КОНКАКАФ) ще бъдат определени допълнително.

 Междувременно, ръководството на ФИФА обмисля план ("Футболният план "Маршал"), чрез който да помогнат на клубовете, които може да се изправят пред финансов колапс заради пандемията от коронавирус. От централата смятат да използва огромния си финансов резерв в размер на 2,7 милиарда долара, за да подпомогне членките на организацията и клубовете с финансови проблеми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички