Стойка Кръстева заяви, че иска да е пример за младите и посочи разковничето за финала в Токио


Стойка Кръстева заяви, че иска да е пример за младите и посочи разковничето за финала в Токио
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

1129 0

Родната боксьорка Стойка Кръстева бе много радостна от победата си на 1/2-финалите на Игрите в Токио срещу представителката на Япония, но заяви, че все още работата не е свършена докрай. Българката ще излезе във финал за златото на 7-ми август (събота) от 8:15ч. българско време:

"Щастието сега се свежда, докато отида в съблекалнята, да успея да се преоблека и да се претегля и като видя, че всичко е в ритъм, трябва да започна едно ново сваляне на килограми, тук пак благодаря на треньора и на екипа, че те изграждат цялата стратегия и на мен не ми се налага да се занимавам с това, получавам го наготово и просто трябва да го изпълня. Така че, емоцията ще бъде още 5 минути и след това концентрация, защото не сме си свършили до край работата. Надявам се този финал да бъде най-хубавият ми мач в кариерата и да може да зарадваме цяла България. Това ми е целта. Искам да бъде и пример за младите, че с труд и постоянство всичко се постига, колкото и време да отнема", каза Стойка след 1/2-финала си.

"Бях готова за играта на японката. Тази подготовка, която остава извън кадър и почти никой не знае за нея, е разковничето за тези победи тук. Ще посветя следващия мач на България, на младите, които искам да им дам личен пример, че въпреки възрастта, въпреки прекъсванията и всички пречки по пътя ми, когато човек е търпелив, трудолюбив, намери подходящите хора, с които да работи, се получават нещата. Българите сме борбена нация и можем всичко, въпреки че сме малка страна, но в спорта се надявам и искам цял свят да се съобразява с България, защото като дух и нация сме много силни"

"Горда съм с това. Горда съм, че съм българка, че съм тук и нещата се случват по този прекрасен начин за нас. Може би емоцията ще надделее при мен след финала, защото концентрацията е максимална, за да мога да се представя максимално добре".

На финала Стойка ще се изправи срещу №1 в схемата - туркинята Бусе Наз Чакироглу. Ето какво каза за нея нашата боксьорка:

"Слава Богу, накрая ще имаме по-позната съперничка, европейка, но каквото - такова. Дошли сме да играем, не сме дошли да си избираме противничките. Всеки един мач е труден. Всеки е дошъл тук с идеята да побеждава, да стане първи. Тук стратегията, изпълнението и съвкупността от труда на всички хора около мен ми дават преимущество и затова нещата се получават по този прекрасен начин. Искам да победя. Няма нормален човек, който да не иска да бъде олимпийски шампион. Но и не искам да се ангажирам по никакъв начин с никакви обещания. Ще се постарая да изпълня всичко, което ми се подаде като стратегия, като информация, като тактика. Ако успея, съм сигурна, че ще бъде печелившо".

"Чакъроглу може да бъде много опасна, но може да бъде и много безопасна. Зависи аз какво ще изпълня от указанията, които ми се дадат. Знам, че ще бъдат на 100 процента най-точните, въпросът е аз да ги изпълня максимално добре. Това ще бъде разковничето", поясни Стойка Кръстева.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички