Стана ясно от кой коридор 18-годишният Йосиф Миладинов ще атакува медалите в Токио


Стана ясно от кой коридор 18-годишният Йосиф Миладинов ще атакува медалите в Токио
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

2385 0

В нощта на петък срещу събота от 4:30ч. наше време цяла България ще гледа със затаен дъх финала в дисциплината 100 метра бътерфлай на Олимпиадата в Токио. Причината - за първи път от 33 години страната ни ще има представител на финал в плуването!

Йосиф Миладинов се класира с 4-ти най-добър резултат за големия финал - 51.06 и ще се състезава в компанията на още 7 спортисти. Българинът ще атакува място на призовата стълбичка от коридор №6! Личният му рекорд в тази дисциплина е 50.93, а 18-годишният плувец сподели наскоро, че голямата му цел е да свали още от това постижение...

В пети коридор до него ще бъде европейският шампион на 100 м и олимпийски на 200 м Крищоф Милак от Унгария (50.31 резултат).

В четвърти коридор ще плува световният рекордьор (49.71) Кейлъб Дресел, който вече взе златото на 100 м свободен стил в Токио.

От трети коридор ще потегли Ное Понти от Швейцария, който влезе във финала с време 50.76. 

Всички останали състезатели бяха по-бавни от Йосиф Миладинов в 1/2-финалите!

На пръв поглед изглежда много трудно българинът да се пребори за медал, освен ако някой от другите плувци в челото не допусне голяма грешка или пък самият Йосиф не подобри значително личният си рекорд!

При всички положения, 18-годишният българин вече даде заявка за кариерата, която го очаква! Ще можете да следите ФИНАЛА в Токио в страницата на SportLive.bg!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички