Изумително! Полина Трифонова с фамозен обрат на Олимпийските игри и втора победа


Изумително! Полина Трифонова с фамозен обрат на Олимпийските игри и втора победа
Снимка: БФ тенис на маса

12588 0

29-годишната българка Полина Трифонова спечели втория си мач на Олимпийските игри в Токио. Тя осъществи фамозен обрат, за да си гарантира успеха, като победи Сара де Нуте от Люксембург, а за целта дори спаси и мачбол.

Мачът тръгна според прогнозите (които определяха българката за аутсайдер) и след размяна на геймове (6:11 и 11:6) тя дръпна и се доближи на един от спечелването на мача (взе третия гейм с 11:4 и четвъртия с 11:8).

Тогава обаче Трифонова демонстрира изключителен характер и взе три поредни много, много успорвани гейма, продължили средно по 10 минути. За да намали изоставането си затвори гейм номер 5 с резултат 12:10, последва изравняване на резултата с 11:9, а в решаващата последна част си гарантира преднина още от самото начало и така и не я изпусна, за да надделее с 11:8 за 11 минути игра.

Целият мач продължи 1 час и 2 минути, а в следващия кръг (1/32-финали) ще се изправи срещу Сяосин Янг от Монако, като срещата ще е в понеделник.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Трифонова стартира с успех и влезе в основната схема на турнира, но там още в началото ще и предстои доста по сериозен съперник. Българката е определяна като аутсайдер в този сблъсък, но в никакъв случай не трябва да бъде отписвана.

Тя показа страхотен характер при успеха над Сара Ханфу, тъй като се оказа изоставаща след първия гейм, въпреки че поведе в него. Трифонова стигна до пълния обрат и няколко часа по-късно отново ще има шанс за изява на най-високо ниво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички