Сестри Стоеви отпаднаха от Олимпийските игри след загуба от силни китайки


Сестри Стоеви отпаднаха от Олимпийските игри след загуба от силни китайки
Снимка: Guliver/GettyImages

8660 0

Габриела и Стефани Стоеви загубиха втория си мач Олимпийските игри в Токио. Сестрите не успяха да се справят с китайките Чън Цингчен и Дзя Ифан, които са поставени под номер две в основната схема. Чън и Дзя спечелиха мача с 2:0 гейма (21:18, 21:15)

Така Стоеви допуснаха втора загуба в групата си и така загубиха шансове да излязат от нея и да се класират за елиминациите. Корейките Ким и Конг също спечелиха втория си двубой, с което убиха интригата в група D от олимпийския турнир.

ВТОРИ ГЕЙМ

Чън и Дзя направиха шест поредни точки и си осигуриха комфортен аванс в началото на втория гейм. Стоеви върнаха три точки след хубави атаки и хубава забивка на Габриела за 4:6. Китайките продължиха да задържат дистанцията от две точки в следващите разигравания. Последваха силни атаки от Дзя и Чън и на почивката те поведоха с 4 точки.

Съперничките на нашите момичета имаха инициативата, като срещата тръгна точка за точка. След маратонско разиграване разликата стана 5 точки (9:14). Това даде увереност на азиатките и след още две силни атаки те се приближиха към успеха в мача.

Разликата в гейма стана цели 8 точки при 19:11 за Дзя и Чън.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Китайките поведоха с 11:7 точки в началото на първия гейм. Поставената под номер две двойка показа голяма класа още в началото на двубоя, въпреки че българките поведоха с 3:1 точки при първите разигравания. Разликата нарасна до 6 точки при 14:8 в полза на Чън и Дзя. 

Габриела и Стефани опитаха да намерят ритъма си и смъкнаха разликата до 11:15. Българките нарушиха играта на  съперничките си и стопиха разликата само до точка - 16:17. Краят на гейма предложи доста драма, след като разликата остана една точка. Опитът на китайките обаче си каза думата и те взеха гейма с 21:18.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Както е известно отдавна, жребият бе повече от кошмарен за Стоеви и ги изправи срещу много тежки съпернички. Те допуснаха поражение в първата среща от южнокорейките Ким Со-йон и Кон-Хи-йон с 1:2 гейма (в отделните части 23:21, 12:21 и 21:23).

Въпросният двубой бе изключително оспорван и родните състезателки дори пропуснаха мачбол. Загубата обаче ги поставя в много тежка позиция в група "D", тъй като ще имат нужда от задължителна победа срещу китайките, а в противен случай със сигурност отпадат от Игрите.

Напред продължават първите два отбора в групата. Южнокорейките спечелиха и срещу българките, и срещу тайландките, като оглавяват групата с 2 точки. С 1 точка са китайките, но те са и с двубой по-малко (предстоящият срещу Стоеви).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички