Стойка Кръстева прегази виетнамка на старта на бокса на Олимпийските игри


Стойка Кръстева прегази виетнамка на старта на бокса на Олимпийските игри
Снимка: Lap.bg

10284 0

Стойка Кръстева започа участието си на Олимпийските игри в Токио в бокса в категория до 51 кг с победа. В 1/16-финалите българката спечели срещу виетнамката Ти Там Нгуен Вие с 3:2 съдийски гласа. В следващата фаза Кръстева ще се изправи срещу Вирджиния Фукс от САЩ, която победи представителката на Руския олимпийски комитет Светлана Солиянова

ПЪРВИ РУНД

И двете боксьорки започнаха достатъчно активно срещата, като Нгуен нанесе няколко добри удари в началото. След това Кръстева успя да изненада противничката си с хубав десен прав и да притисне виетнамката към въжетата. Виетнамката пое инициативата в края на рунда и влезе в серия преди края му.

Трима от петимата съдии дадоха рунда в полза на Кръстева.

ВТОРИ РУНД

Срещата продължи достатъчно динамично, а във втората минута от него и двете започнаха да спазват дистанция, като Кръстева отправи доста добри удари, като и внимаваше да не допусне контраатака от съперничката си. Виетнамката игра доста по-дефанзивно в този рунд, като българката доминираше и изигра силен край на частта. 

Въпреки това обаче съдиите отсъдиха рунда с 3:2 гласа в полза на Нгуен.

ТРЕТИ РУНД

Нгуен започна по-агресивно в първите секунди на третия рунд, като Кръстева отвърна с два добри удара и избегна опасен десен прав. Последваха два удара в главата на Нгуен. В средата на рунда виетнамката намери ритъма си и последва убедителна серия от нейна страна. В края на рунда Кръстева се опита да заиграе по-нападателно, което донесе резултат и ѝ донесе успех в рунда и в срещата.

ПРЕДИ МАЧА

Стойка Кръстева вече има едно участие на олимпийски игри. През 2012 г. в Лондон тя завърши на пето място. В кариерата си има два сребърни медала от световни първенства - през 2016 г. в Астана и през 2018 г. в Ню Делхи. През 2018 г. в София тя стана и европейска шампионка.

Нейната съперничка Нгуен е на 27 години и завърши на пето място на световното първенстов през 2019 г. в Улан-Уде. Тя има и бронзов медал от Азиатските игри в Индонезия през 2018 г. През 2017 г. е шампион на Азия, а през 2019 г. взима сребърен медал от азиатското първенство.

Победителката от двубоя ще се изправи на 1/8-финала срещу  Вирджиния Фукс, която спечели мача си с рускинята Светлана Солиянова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички