Йени Кастанеда отстрани Станимира Петрова от Олимпийските игри в Токио


Йени Кастанеда отстрани Станимира Петрова от Олимпийските игри в Токио
Снимка: БГНЕС

6026 0

Станимира Петрова отпадна след първия си мач на Токио 2020. 30-годишната българска не успя да победи Йени Марсела Ариас Кастанеда от Колумбия, след като претърпя поражение с 2:3 съдийски гласа след трите рунда. Така колумбийката ще се изправи срещу Нести Петекиу от Филипините, която отстрани първата в схемата Ю-Тин Лин от Тайван.

Петрова започна по-активно първия рунд, но агресивният стил на колумбийката ѝ помогна да обърне рунда към неговия край. Българката опита да играе на контраатаки и да спазва дистанция, като това помогна във втория рунд, но нова силна серия на Кастанеда в третия реши мача в полза на колумбийката.

ПЪРВИ РУНД

Петрова започна по-активно с хубаво ляво кроше, като отвърна с десен прав на крошето на колумбийката. Във втората минута на рунда притисна съперничката си до въжетата с ляв прав и дясно кроше. Кастанеда обаче пласира много тежко дясно кроше. Колумбийката разтърси нашата състезателка и нанесе още няколко добри удара. Кастанеда реши да рискува в последните 30 секунди, като натискът ѝ се удаде.

С 3:2 гласа рундът отиде при Кастанеда.

ВТОРИ РУНД

Петрова започна рунда със серия от прави удари, като българката разчита да запази дистанцията. В близкия бой обаче тя държеше съперничката и разчиташе повече на контраатаки. Кастанеда сякаш беше неутрализирана и не успя да създаде същите мощни атаки, каквито бяха в първия рунд.

ТРЕТИ РУНД

Петрова започна с добро дясно кроше и продължи да спазва дистанцията срещу съперничката си. Кастанеда обаче отвърна с десен прав. И двете размениха сериозни удари помежду си, като Кастанеда направи серия, след като притисна Петрова до въжетата. Станимира пласира два точни удара, като повечето от ударите на Кастанеда попадаха в ръкавиците. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Станимира имаше късмета да пропусне миналата фаза и поради това се включва по-късно в турнира и в по-напреднала фаза. Победителят от този сблъсък можеше да има изключително тежко изпитание - среща с първата в схемата Ю-Тин Лин от Тайван, но тя загуби от Нести Петекиу.

Преди мача Петрова се опита да "вземе от олимпийския късмет" на Антоанета Костадинова, която се превърна в първата българка, спечели медал на Олимпийските игри в Токио. Предстои да разберем дали това ще ѝ помогне да се класира за 1/4-финалите в категория "перо".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички