Най-накрая: Сестри Стоеви се сбогуваха с Олимпидата в Токио с хубава победа!


Най-накрая: Сестри Стоеви се сбогуваха с Олимпидата в Токио с хубава победа!
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

6364 0

Българките Габриела и Стефани Стоеви си взеха "довиждане" с Олимпийските игри в Токио с победа в последния си трети мач на турнира по бадминтон срещу тайландките Равинда Праджонгиай и Джонгколфан Кититаракул. 

Сестри Стоеви изиграха срещата много освободено психически и това даде резултат - те записаха хубава победа срещу сериозни противнички! Ето и как се разви срещата:

Габриела/Стефани Стоеви - Равинда Праджонгиай и Джонгколфан Кититаракул

Гейм 1:

Срещата започна равностойно и точките вървяха "ръка за ръка". Сестри Стоеви заиграха малко по-агресивно и поведоха със 7:4, а впоследствие разликата се отвори до 5 точки - 10:5! Почивката дойде при резултат 11:6. Габриела и Стефани играеха много освободено, предвид факта, че това беше последната им среща на Олимпиадата в Токио и увеличиха аванса си на 10 точки - 17:7. Българките успяха да затворят гейма при резултат 21:11.

Гейм 2:

Тайландките на свой ред започнаха агресивно втората част и поведоха с 3:0. Разликата обаче бързо бе стопена при 5:5. Почивката дойде при почти минимално изоставане на българките от 9:11. За съжаление след това тайландките натрупаха аванс и поведоха с 16:12. Авансът им бе прекалено голям и в крайна сметка те спечелиха втората част с 21:16.

Гейм 3:

Четирите състезателки поделиха първите 8 точки в гейма за 4:4. Последваха три поредни разигравания на сметката на сестри Стоеви, но след грешки равенството отново бе възстановено - 8:8. Паузата в гейма дойде при аванс от 11:10 за тайландките, но след това Габриела и Стефани изравниха до 12:12. Геймът продължи да върви равностойно - 16:16, но след това българките взеха аванс от две точки за 19:17. След това те нямаха проблем и успяха да затворят гейма, а с това и мача с 21:17.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Европейските шампионки Габриела и Стефани Стоеви се сбогуваха с олимпийската си мечта, след като записаха две победи в първите си два мача от груповата фаза на турнира по бадминтон в Токио. В първата среща сестрите изпуснаха мачбол и паднаха, а във втория мач мощни китайки ги победиха с 2:0 гейма.

Днес сестрите ще играят срещу отбора на Тайланд, който е в състав Равинда Праджонгиай и Джонгколфан Кититаракул. Тайландките също са с две поражения след първите си два мача, като дори не са спечелили гейм, за разлика от българките, които имат един на сметката си. И двата отбора нямат шансове за продължаване напред и ще играят за честта си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички