На косъм: Сестри Стоеви изпуснаха мачбол и загубиха първия си мач на Олимпиадата в Токио


На косъм: Сестри Стоеви изпуснаха мачбол и загубиха първия си мач на Олимпиадата в Токио
Снимка: Lap.bg

9437 0

Габриела Стоева и Стефани Стоева стартираха участието си на Олимпиадата в Токио със загуба срещу южнокорейките Ким Со-йон и Кон-Хи-йон. Българките отстъпиха с 1:2 гейма - (23:21, 12:21 и 21:23). 

Двубоят продължи близо 70 минути и бе изпълнен с любопитни и напрегнати моменти, но корейките показаха повече съобразителност и излязоха крайни победители от този сблъсък. В третия гейм българките съкратиха огромен аванс и дори имаха мачбол, но не успяха да го реализират...

Следващият мач на сестри Стоеви от груповата фаза в Токио 2020 ще бъде в понеделник сутрин (7:40ч.) срещу двойката от Китай!

Гейм 1:

С близо час и 20 минути закъснение срещата започна! Сестри Стоеви успяха да поведат с 4:2 точки, но корейките наваксаха изоставането си и изравниха при 5:5, а впоследствие поведоха с 8:6. Българките се окопитиха и на свой ред поведоха с 14:11. След това разликата стана 5 точки в наша полза при 17:12. Корейките обаче се разиграха и изравниха резултата за 18:18. При 20:18 не се възползваха от двата си геймбола и маратонският гейм продължи. Сестри Стоеви демонстрираха чудесно хладнокръвие и успяха да измъкнат първата част с 23:21!

Гейм 2:

След злополучния за тях първи гейм корейките се стегнаха и набързо поведоха с 5:1 във втората част. Впоследствие преднината им набъбна до седем точки при резултат 11:4. При 16:7 започна да става ясно, че вторият гейм ще бъде загубен от нашите момичета и те трябва да мислят за решаващата 3-та част. Корейките успяха да затворят гейма при резултат 21:12.

Гейм 3:

Сестри Стоеви поведоха с 2:0, но бързо бяха изравнени, а след това равенството се запази до 5:5. Точките продължиха да вървят "ръка за ръка" до 8:8, а след това корейките дръпнаха с 14:11. Българките успяха да намалят разликата до 16:14, но края на гейма наближаваше. Те извършиха голям подвиг, обръщайки резултата, но след като пропуснаха мачбола си при 21:20 се пречупиха и в крайна сметка загубиха гейма и мача с 21:23!

ПРЕДИ МАЧА

Сестри Стоеви изтеглиха тежък жребий за участието си в Токио. Те попаднаха в група с представителки на Индонезия, Китай и Република Корея, които са в Топ 8 на световната ранглиста.

В турнира участват общо 16 двойки, които са разпределени в 4 отделни групи. Първите два отбора от всяка група продължават напред към 1/4-финалите. 

"Целта е излизане от групите, вече там всичко може да се случи. Ще сме много щастливи на медал", заяви Стефани Стоева пред "Нова" дни преди да замине със сестра си към Япония.

През този сезон българките са в много добра форма и през месец май защитиха титлата си от Европейското първенство. Токио 2020 ще бъде тяхната втора олимпидата, като в Рио през 2016-та година отпаднаха в групите след 2 загуби и 1 победа:

"Рио беше за нас една подготовка. Може би да видим как е да си на един такъв голям форум. Сега ще ни е по-леко, разбира се, че ще има напрежение, но вече знаем какво да очакваме и сме подготвени за това", заяви Габриела Стоева преди полета за Япония.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички