Токио 2020: Линда Зечири не успя да се поздрави с победа навръх 34-ия си рожден ден


Токио 2020: Линда Зечири не успя да се поздрави с победа навръх 34-ия си рожден ден
Снимка: Getty Images/Guliver

6457 0

Българската бадминтонистка Линда Зечири загуби първия си мач на Игрите в Токио от австралийката с азиатски корени Уенди Чен Хсуан-ю. Българката, която днес празнува 34-и рожден ден, отстъпи на противничката си с 2:1 гейма - 16:21, 22:20 и 8:21.

Вторият ѝ мач ще бъде срещу датчанката Миа Бличфелд, която вече победи Хсуан-ю с 2:0 гейма. В тази група от 3 състезателки само първата ще продължи напред към следващата фаза, което означава, че Линда Зечири ще се нуждае от разгромна победа срещу Бличфелд, за да не отпадне още в груповата фаза!

Линда Зечири - Уенди Чен Хсуан-ю

Гейм 1:

Двубоят започна доста оспорвано и до 12-ата точка резултатът бе равен, но след това Хсуан-ю взе аванс от шест пункта - 18:12. Натрупаната разлика бе непреодолима и Линда загуби първия гейм с 16:21.

Гейм 2:

Грешките в играта на българката зачестиха и австралийката поведе с 5:2. Последваха малко по-добри минути за Линда и тя скъси изоставането си на 5:6, а впоследствие успя и да поведе в резултата с 9:8. Почивката дойде при аванс от 11:10 за Зечири. 

Последваха по-добри минути за австралийката и тя обърна развоя в своя полза - 12:14. Както и в първия гейм, след 12-ата точка разликата се отвори и Хсуан-ю поведе със 17:15. В този момент Линда намери сили и стигна до обрат - 19:18. При 20:18 българката изпусна два геймбола и равенството бе възстановено - 20:20. При третата си възможност Линда Зечири не сбърка и изравни геймовете - 22:20!

Гейм 3:

Концентрацията на Линда леко спадна, но не се стигна до голяма разлика в полза на австралийката - 2:3. Такава обаче се отвори в следващите точки - 4:7, а българката започна да прибързва с ударите си и резултатът стана 5:9. Почивката дойде при голям аванс за Хсуан-ю от 11:6.

След паузата играта на Линда Зечири съвсем се разколеба и резултатът стана 14:7, а впоследствие австралийката с азиатски корени нямаше проблем да затвори гейма и мача с 21:8.

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде второ участие на Олимпиада за най-добрата ни бадминтонистка на сингъл. Преди 5 години на Игрите в Рио Линда Зечири успя да прескочи групата си и в крайна сметка да завърши на престижното девето място.

Пет години по-късно тя е по-опитна и ще се опита да надгради представянето си. По стечение на обстоятелствата Линда ще дебютира в Токио навръх 34-ия си рожден ден - 27 юли.

Жребият изпрати българката в група "I" в компанията на датчанка и австралийка. Миа Бличфелд от Дания е 13-а в света, като спечели Европейските игри в Минск през 2019-а.

Уенди Чен Хсуан-ю пък е австралийка с азиатски корени, която е шесткратна шампионка на Океания и именно срещу нея ще бъде първият мач на Линда в Токио 2020!

Датчанката вече победи австралийката с 2:0 гейма (21:7 и 21:14), а само победителката в тази група от 3 състезателки ще се класира напред, така че Линда Зечири се нуждае от задължителен успех!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички