Габриела Петрова напусна Олимпиадата в Токио след само един успешен опит в тройния скок


Габриела Петрова напусна Олимпиадата в Токио след само един успешен опит в тройния скок
Снимка: Lap.bg

7571 0

Габриела Петрова приключи с участието си на Олимпийските игри в Токио след като в три опита в квалификациите на тройния скок допусна два фала, а при единствения си успешен опит тя скочи само 13.79 метра.

За големия финал в неделя (1 август) тя трябваше да постигне 14.40 метра или да се нареди сред 12-те най-добри състезателки, но преди края на цялото състезание 12-ия най-добър резултат бе 14.20...

ОПИТ 1: Габи допусна фал в първия си опит!

ОПИТ 2: При втория си опит тя стъпи на 22см от линията, но записа само 13.79 метра.

ОПИТ 3: Българката допусна втори фал, след като престъпи линията с малко повече от 9 сантиметра. 

ПРЕДИ СЪСТЕЗАНИЕТО

Габи Петрова е единствената представителка на България в тройния скок на Олимпийските игри в Токио. В кариерата си тя има европейска титла до 23 г. от шампионата в Тампере през 2013 г., а две години по-късно печели и сребърен медал на Европейското първенство в зала в Прага. 

На световното първенство в Пекин през 2015 г. тя завърши четвърта с резултат 14,66 метра, което е и личният ѝ рекорд. На Олимпийските игри в Рио де Жанейро обаче отпадна в квалификациите и остана едва на 22-ро място, като в Токио ще се бори за много по-добро класиране.

Днес Габриела Петрова ще бъде в компанията на още 16 скачачки, като квалификационната норма за големия финал в неделя (1 август) е определена на 14.40!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички