20-годишният Дейвид Хъдълстоун отпадна, но научи ценен урок от Олимпиадата в Токио


20-годишният Дейвид Хъдълстоун отпадна, но научи ценен урок от Олимпиадата в Токио
Снимка: Lap.bg

12349 0

20-годишният гимнастик на България Дейвид Хъдълстоун не успя да прескочи квалификациите в надпреварата на 6 различни уреда и напуска Олимпиадата в Токио! Родният талант започна добре участието си на Игрите и записа добър резултат на прескок, но още на следващия уред допусна падане и оценката му бе силно понижена. 

Това, а и контузията в глезена, повлияха негативно на Дейвид и той не успя да се събере психически до края на състазанието, допускайки още доста грешки.

Легендарният ни гимнастик Йордан Йовчев заяви в ефира на "БНТ", че 20-годишният Хъдълстоун е много талантлив, но трябва да работи още по-усилено, ако иска да пренесе представянето си от тренировките на големите сцени! Сребърният ни медалист от Атина 2004 подчерта, че един такъв провал на олимпиада може и трябва да подейства отрезвяващо и поучително за всеки един млад състезател...

Ето как се разви състезанието за 20-годишния ни гимнастик:

ПРЕСКОК

Дейвид Хъдълстоун направи сравнително добър прескок и въпреки че не се приземи перфектно, получи оценка от 14.000 за изпълнението си! От 6-ма състезатели в неговия поток на този уред, Дейвид е на 3-то място - представителят на Хонг Конг получи 14.272, а този на Армения - 14.886!

УСПОРЕДКА

За огромно съжаление на цяла България Дейвид допусна груба грешка още в началото на съчетанието си и въпреки че след това изигра перфектно комбинациите и се приземи като "в масло", оценката му бе силно понижена - 13.166. На този уред българинът бе в компанията на още 3-ма гимнастици, а неговата оценка бе втората най-добра!

ВИСИЛКА

Дейвид изигра сложно съчетание на този уред и в него се забелязваше лека нервност поради допусната грешка по-рано. За изпълнението си на висилка той получи ниската оценка от 11.466. В компанията на още 3-ма спортисти резултатът му беше най-нисък!

ЗЕМЯ

Дейвид Хъдълстоун изигра съчетание с понижена трудност на земната гимнастика, тъй като играе с травма в левия глезен. Оценката му на този уред бе фиксирана на 12.433. От 4 души в този поток Дейвид записа 3-ти най-добър резултат.

КОН С ГРИВНИ

Това определено не е Олимпиадата за Дейвид Хъдълстоун! След като падна на първия уред, същото се случи и на този... Българинът определено бе разколебан психически и фактът, че на 99% е аут от Игрите го демотивира. За изпълнението си на кон с гривни той получи оценка 11.000!

ХАЛКИ

В последното си съчатение Дейвид отново допусна някои грешки, но те бяха по-дребни и незначителни в сравнение с тези на предишните уреди. Оценката му на халки бе 12.200.

ОБЩ РЕЗУЛТАТ: 74.265 

ПРЕДИ КВАЛИФИКАЦИЯТА

Хъдълстоун ще започне участието си в квалификациите с прескока, след това ще премине през успоредката и висилката. При четвъртата ротация българинът ще изпълни съчетанието си на земя, след това следва конят с гривни и последното препятствие пред Дейвид ще бъдат халките.

В групата на Хъдълстоун са нигериецът Уче Еке, мексиканецът Даниел Корал, арменецът Артур Давтян и канадецът Рене Курнойер. В квалификационния поток освен това са гимнастиците на Великобритания Джеймс Хал, Джо Фрейзър, Макс Уитлок, Джарни Герини-Моран.

Тук са и националите на Япония Такеру Китазоно, Казума Кая, Даики Хашимото, Уатару Танигава. Съставът на квалификацията се допълва от националите на Бразилия Диого Соарес, Франсиско Барето, Кайо Соуза и Артур Мариано. Швейцарците са представени от Еди Юсуф, Кристиан Бауман, Пабло Брагер и Бенямин Гишарт.

В последната ротационна подгрупа са Давид Румбутис от Швеция, Милад Карими от Казахстан, Танг Тунг Ле от Виетнам.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички