Даниел Асенов загуби срещата си с Габриел Ескобар на Олимпийските игри


Даниел Асенов загуби срещата си с Габриел Ескобар на Олимпийските игри
Снимка: Getty Images

12782 0

Българският боксьор Даниел Асенов приключи участието си на Олимпийските игри в Токио. Тайсъна не успя да спечели срещата с европейския шампион в категория "муха" Габриел Ескобар от Испания. Испанецът спечели с непълно съдийско решение и така се класира в 1/4-финалния етап с 4:1 съдийски гласа.

ПЪРВИ РУНД

Ескобар започна в добро темпо с леви удари и пусна по-голям борй удари. Асенов опита неудачна контраатака, но испанецът успя да нанесе нова серия. Българинът нанесе две добри крошета и поизравни агресията. С дясно кроше Асенов успя да загради испанеца. Ескобар продължи да използва предимно левите прави като основно оръжие, последваха два ъперкъта и дясно кроше от Асенов. Тайсъна притисна съперника до въжетата в последните секунди на рунда.

Рундът обаче беше взет от Ескобар с 4:1 съдийски гласа.

ВТОРИ РУНД

Испанецът разчиташе на спазване на дистанцията в първите секунди на този рунд. Асенов успя да отвори гарда на Ескобар, но не успя да пробие съперника си. Българинът започна да играе със серии от по 2-3 удара. Левите прави на испанеца обаче бяха точни и той бързо контрира ъперкъта на Асенов. И двамата продължиха да разменят солидно количество удари. Защитата обаче се оказа ключова за Ескобар в последните секунди на рунда.

И този рунд обаче отиде в полза на испанеца с 3:2 съдийски гласа.

ТРЕТИ РУНД

Испанецът стана по-търпелив в началото на този рунд. Асенов продължи да опитва да пробие защитата на съперника си като това не даде кой знае какви резултати. Във втората минута от рунда Асенов влезе в серия и направи няколко добри крошета. Испанецът целеше да влезе в клинч и да губи време до края на рунда. Асенов натисна противника си, който непрекъснато бягаше от контакт.  

ПРЕДИ МАЧА

Съперникът на Асенов е на 25 години, като в първия кръг победи без проблеми Рамон Кирога с единодушно съдийско решение. Ескобар е европейски шампион в категорията, като завоюва титлата в Минск през 2019 г. Той има и 1/4-финал на световното първенство в Хамбург през 2017 г.

Освен това Ескобар е участвал два пъти на турнира "Странджа", като през 2018 г. печели третото място, а през 2020 г. остава втори. Той е и четрикратен шампион на Испания, а през тази година спечели и турнира "Боцскай" в Дебрецен, Унгария.

Победителят от срещата се се изправи срещу спечелилия двубоя между Сакен Бибосино от Казахстан и Билал Бенама от Франция. Бенама е втори поставен в основната схема и започва участието си на Игрите от 1/8-финалния етап.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички