Линда Зечири: Рожденичката, която може да си направи безценен подарък на Игрите в Токио


Линда Зечири: Рожденичката, която може да си направи безценен подарък на Игрите в Токио
Снимка: Getty Images/Guliver

3019 0

Олимпийските игри в Токио 2020 чукат на вратата, макар и с едногодишно закъснение. Пандемията от COVID-19 обърка плановете на всички, включително и на организаторите на най-голямото спортно събитие. XXXII летни олимпийски игри все пак ще се състоят - от 23 юли до 8 август. България ще бъде представлявана от 42 състезатели в 14 спорта. SportLive Ви представя "Българите в Токио": 

ЛИНДА ЗЕЧИРИ - БАДМИНТОН

Най-добрата ни бадминтонистка на сингъл - Линда Зечири, се подготвя за своята втора Олимпиада. Преди 5 години на Игрите в Рио Зечири успя да преодолее групата си и в крайна сметка да завоюва престижното девето място на най-големия спортен форум.

Вече с достатъчно голям опит, Зечири ще опита да надгради представянето си от предходните Олимпийски игри. Тя ще има възможността да си направи хубав подарък за 34-ия рожден ден, който ще я завари на Игрите в Токио - 27 юли.

Историята на Линда

Зечири стартира кариерата си през 2005 година, като се утвърждава като едно от силните имена в европейския бадминтон. През 2012 година тя печели бронз на Европейското първенство в Швеция. Три години по-късно - на Европейските игри в Баку, завършва пета.

В началото на 2016-а пък взима сребро на Европейското отборно първенство в Казан, преди да стигне и до девето място на Олимпийските игри в Рио. Линда разчита на сестра си Джема, която ѝ се явява мениджър и треньор. В свободното си време Линда слуша музика, пее, свири на китара, практикува други спортове.

Линда и Токио 2020

Линда Зечири се класира за Игрите в Токио благодарение на мястото си в ранглистата. Тя се нарежда на 32-о място с 21 752 точки, като изпревари Мария Мицова, която е с 21 078 точки. Така Зечири взе българската квота за Игрите и ще участва на втора поредна Олимпиада.

Линда е в група I, където е в компанията на датчанка и австралийка. Миа Бличфелд от Дания е 13-а в света, като спечели Европейските игри в Минск през 2019-а. Уенди Чен Хсуан-ю пък е австралийка с азиатски корени, която е шесткратна шампионка на Океания.

Опонентките на Линда са сериозни, но не и непреодолими. При добро стечение на обстоятелствата и доза шанс най-добрата ни бадминтониска има реални шансове да повтори постижението си от Рио 2016 и да прескочи групите, а защо не и нещо повече. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички