Инна Ефтимова дни преди старта си в Токио: Вълнението е огромно, искам лични резултати


Инна Ефтимова дни преди старта си в Токио: Вълнението е огромно, искам лични резултати
Снимка: Lap.bg

1107 0

Родната спринтьорка Инна Ефтимова даде интервю пред "Дспорт" броени дни преди да започне участието си на Летните олимпийски игри. Тя ще се състезава в дисциплините 100 и 200 метра в леката атлетика и сподели, че няма търпение да усети емоцията на пистата:

"Много съм щастлива. Бях си поставила за цел участие именно на тази Олимпиада. Прави ме щастлива това, че съм се реализирала. В момента вълнението ми е огромно. Нямам търпение да отида там и да се състезавам. Исках да бягам и двете диспциплини. Нямам търпение да усетя емоцията, която дават самите Игри. Едно с едно състезание няма еднакво. Лично аз предпочитам 100-те метра, но може би на 200 метра има повече шанс за реализация", призна тя.

"Коронавирусът не ми се отрази добре. Пропуснах две седмици от подготовката си, след това имаше дълъг процес на възстановяване и това се отрази на резултатите ми, но в крайна сметка успях да се събера и по ранкинг да се класирам за олимпийските игри. Имах голяма мотивация този сезон наистина исках много да участвам в Токио. Винаги съм се стремяла да дам най-доброто от себе си и този път няма да е по-различно. Игрите винаги са една по-различна емоция. Това е най-големият форум за всеки един състезател", каза още Инна Ефтимова.

"Искам да направя лични резултати. Не мога да дам конкретна цифра и резултат. Искам да бъда удоволетворена от самата себе си. Липсата на публика със сигурност е минус, но ние трябва да приемем тези забрани, за да може Игрите да се състоят. Няма как, това са правилата и всички ние трябва да ги спазваме".

Инна Ефтимова призна и че това най-вероятно са последните ѝ олимпийски игри:

"Не бих казала, че ще има още един олимпийски цикъл за мен. Не съм човек, който иска да участва на безброй много Олимпиади. В Токио ще е като за последно. Пожелавам си да съм здрава. В момента, в който съм там искам да изживея емоцията. Много пъти съм сънувала олимпийското блокче и винаги е било с щастлив край", завърши българската спринтьорка.

Днес българските боксьори научиха жребия си за Токио 2020 - прочетете подробности тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички