Епитропов: Това 15-о място е очаквано само от мен, семейството и треньора ми


Епитропов: Това 15-о място е очаквано само от мен, семейството и треньора ми
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

2223 0

Българският плувец Любомир Епитропов е доволен от представянето си на Олимпийските игри в Токио. Епитропов стигна до полуфиналите на 200 метра бруст, където в крайна сметка даде 15-о време от двете полуфинални серии. Той участва и на 100 метра бруст, където не успя да премине пресявките.

"Цялостно съм доволен от моето представяне на Олимпиадата. На 100 бруст не напълно, но на 200 мисля, че планираното за този сезон го изпълних. Винаги търся максималното и в двете дисциплини, но за момента по-добре ми се получава 200. Залагаме си на силите", заяви Епитропов.

"И днес дадох всичко от себе си. Не успях да се наспя хубаво, но това не е оправдание. И без сън трябва да мога да плувам. Нещата не се получиха толкова добре, колкото вчера. Усетих малко повече умора в сравнение със снощното плуване. Това е първо сутрешно плуване за мен тук. По принцип за всички тези сутрешни плувания са по-трудни, просто организмът се събужда тогава, по-трудно е да се адаптираш. Не сме променяли тактиката от снощното плуване. Опитах да натисна накрая, но явно наистина и умората си каза думата", сподели плувецът.

"Сега следва заслужена почивка и след това ще планираме следващия сезон. След две седмици започва сезона в Щатите, университет. Има неща, върху които работим от много време. Просто ще се мъчим да ги подобряваме още и още. Бях вторият най-млад тук, което ми дава надежда за следващата и по-следващата Олимпиади. Имаме доста резерви и там ще се борим за по-призово класиране. Следваща ми цел е слизане под 2:09 минути", добави още той.

"Определено това 15-о място ми дава самочувствие за следващата Олимпиада. Първо се класирах с триста зора, както се казва, след година и половина опити, така че предполагам, че това 15-о място е очаквано само от мен, семейството и треньора ми. Но ми дава определено доста увереност занапред", каза българинът.

"Все пак, ако преди Олимпиадата някой ми беше казал, че ще завърша 15-и, може би щях да повярвам. Винаги съм вярвал в своите възможности, разбира се не до такава степен наивно. Просто знам колко труд съм вложил и затова вярвам, че целите ни са реалистични", добави той.

"Направихме грешката да се ровим в социалните мрежи, видяхме коментарите, които се изливат по адрес на всички олимпийци тук, стана ми неприятно. Казах това, което казах и стоя зад думите си. Станалото - станало. Не съжалявам за нищо. Дори сега искам сега да благодаря на всички тези хора, които писаха тези коментари защото ми подействаха като мотивация преди сериите. Без тях може би нямаше да се класирам на полуфинал", обяви Епитропов относно коментара си за българите, оплюли плувците в Токио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички