Делегацията ни на Олимпийските игри в Токио - най-малката от 85 г. насам


Делегацията ни на Олимпийските игри в Токио - най-малката от 85 г. насам
Снимка: Getty Images

2935 0

Олимпийските игри в Токио 2020 вече по-скоро се приближават до своя край, отколкото са близо до началото си. За съжаление на българските спортни фенове нашата делегация в Токио малко по малко намалява и част от олимпийците ни вече се прибраха разочаровани у дома.

Сайтът balkaninsight.com направи обобщение на балканското участие на Игрите в Токио. Конкретно за България той отбелязва, че олимпийският ни отбор в Токио е най-малкият за страната ни от Берлин 1936 г. Както е известно, България изпрати в Япония 42-ма олимпийци в 12 вида спорт. На предишната олимпиада - в Рио през 2016-а, олимпийците ни бяха 51, в 14 спорта. Тогава страната ни спечели един сребърен и два бронзови медала.

ДЪРЖАВАТА Е НАЛЯЛА МИЛИОНИ ЗА ПОДГОТОВКА НА СПОРТИСТИТЕ НИ ЗА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ

ДЪРЖАВАТА Е НАЛЯЛА МИЛИОНИ ЗА ПОДГОТОВКА НА СПОРТИСТИТЕ НИ ЗА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ

Най-успешното българско участие на олимпиада беше през 1988 г. в Сеул, когато се класирахме на седмо място по брой медали, веднага след СССР, източна Германия, САЩ, Южна Корея, Западна Германия и Унгария. Balkaninsight.com отбелязва и че присъствието на България беше забележимо и на Олимпиадата в Москва през 1980 г., когато 278 спортисти се състезаваха в 20 спорта. А ето кои българи ще се борят за медали в утрешния ден на Игрите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички