Българският лъв мощно изрева: Стойка Кръстева се окичи със златото и се качи на олимпийския връх (ГАЛЕРИЯ)


Българският лъв мощно изрева: Стойка Кръстева се окичи със златото и се качи на олимпийския връх (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

2230 0

Чудесно, неповторимо, уникално, страхотно - само така можем да опишем представянето на българската боксьорка Стойка Кръстева на Олимпийските игри в Токио

С 5 поредни победи нашето момиче донесе второ злато на България от Игрите, след това на Ивет Горанова в каратето. Стойка се разправи по категоричен начин с туркинята в днешния финал и с пълно съдийско единодушие спечели финала.

Тя изигра поредния си много дисциплиниран мач, в който отново показа, че тактическата и физическата ѝ подготовка са на много, много високо ниво!

Около час след триумфа на Стойка дойде време и за награждаването ѝ. За изненада на всички зрители, президентът на ФИФА Джани Инфантино бе този, който връчи златния медал на нашето момиче.

Последва много емоционален момент - за втори път в рамките на броени дни химнът на Република България прозвуча в Токио. Стойка Кръстева гледаше издигащото се знаме и припяваше текста на "Мила Родино". Не се видя и капка сълза по лицето на коравата българка, но при всички положения тя бе много горда от представянето си и просто успяваше да сдържи емоциите си.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШАТА ГАЛЕРИЯ, КОЯТО ЗАПЕЧАТА ТОЗИ ГРАНДИОЗЕН ТРИУМФ ЗА СТОЙКА И БЪЛГАРИЯ!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички