Кантарът преди Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри изуми феновете на бокса


Кантарът преди Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри изуми феновете на бокса
Снимка: Guliver/GettyImages

34486 0

Около 24 часа ни делят от епичния сблъсък Дионтей Уайлдър срещу Тайсън Фюри, които се изправят в най-дългоочакваният реванш в професионалния бокс в тежка категория. Както е известно двамата боксьори се представиха фантастично в първия си двубой в края на 2018 година и след множество обрати, брутални нокдауни и мастърклас в спорта от страна на американеца и боксьори битката завърши при равенство - резултат, правещ реванша между непобедените атлети още по-вълнуващ. 

Кантарът преди Уайлдър - Фюри 

Въпреки че организаторите на битката забраниха чакания "фейс-оф" между двамата по време на кантара, събитието определено не разочарова. Двамата намериха начин да разменят "любезности", като от разстояние Тайсън засипа с псувни съперника си и му показа два средни пръста, докато Бронзовия Бомбардировач отвърна със закани, но без да използва неприлично жестове. 

По-интересни обаче бяха резултатите по време на измерването на двамата, а крайният извод е, че и двамата са качили килограми по време на подготовката си. И Уайлдър, и Фюри се заканиха да търсят нокаут от първата минута, като именно в това се крие причината за повишеното им лично тегло преди сблъсъка. 

Голямата изненада обаче е при американеца. За първия двубой срещу представителя на Обединеното кралство, нокаутьорът тежеше "едва" 96.3 килограма. Преди сблъсъка в Лас Вегас в неделя рано сутринта българско време Уайлдър записва рекордно тегло на своята сметка - 104.78 килограма, което е над 8 килограма пповече в сравнение с битката през 2018 година в "Стейпълс Сентър". 

Предвид факта че Тайсън Фюри тежеше над 150 килограма преди завръщането си в професионалния бокс, той се отчете със "скромните" 123.83 килограма преди двубоя срещу Уайлдър. При предишната им среща британецът беше по-лек, като тогава закова кантара на 116.3 кг. Разликата в теглото му се дължи на факта, че Тайсън се готви за нокаут в Лас Вегас заради съдийското предимство, което ще получи Уайлдър. 

Любопитни факти по време на кантара

- Тайсън Фюри се оказа по-подкрепян от феновете в Лас Вегас по време на кантара. Когато той беше показан на видео стената в залата, зрителите избухнаха в мощен рев и показаха сериозна подкрепа към британеца, докато Уайлдър беше посрещнат в освирквания. 

- Фюри остана по потник по време на измерването, като все още крие точно как изглежда тялото му преди сблъсъка. Дори се появиха спекулации, че непосредствено преди битката той е нарушил режима си и не изглежда в добро състояние, но подобни притеснения са само спекулации до момента. 

- По време на събитието двамата бяха показани на големите екрани в залата. В момента, в който Тайсън осъзна това, той се подигра с позата, която Уайлдър бе заел - сгушен в своята половинка, от която има 2-годишна дъщеря. 

 

Всичко интересно преди, по време и след битката в "Града на греха" може да следите в нашия сайт, а също така не пропускайте да следите НА ЖИВО Дионтей Уайлдър - Тайсън Фюри в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички