Унгария


Унгария
Снимка: Sportlive.bg

1451 0

Унгария – 43 години по-късно отново на европейската сцена

43 години по-късно Унгария отново е на Европейско първенство! Отборът се класира на европейските финали за първи път от 1972 г., когато остана на 4-та позиция. Отборът си подпечати визите за турнира, след като в бараж с два мача надви над Норвегия. До него се стигна, след като в  квалификационната си група завърши зад Северна Ирландия и Румъния.

Наставникът Бернд Щорк  макар и да класира тима, то не убеди с играта, която неговите играчи показаха. А именно убедителна игра ще трябва на тима в групата, където ще се изправят срещу Австрия, Исландия и Португалия. Класирането на Унгария е изключителен успех за страната, която смени три треньора по време на квалификациите.  Щорк зае мястото на Пал Дардай , който бе едновременно треньор и на унгарския национален отбор, и на германския Херта. От ръковдството на клуба обаче обявиха, че няма да позволят на Дардай да изпълнява треньорските си задължения и на двете места. Щорк обаче направи това, което предшествениците му не успяха, да класират страната на европейския форум.

Добро представяне очаква и унгарският премиер, който е много запален футболен фен. Той влага милиони, за да възкреси славните дни на националния отбор. Той се опитва да направи нещо уникално за Източна Европа, но в Унгария се строят много модерни стадиони, а скаутите вече са окупирали Франция в търсене на таланти.

В унгарския тим ще играе най-възрастният футболист на това първенство – 40-годишният вратар Габор Кирали. Едва ли има футболен фен, който не е запознат с неговото „модно” влечение на терена.  Кирали винаги пази с едно и също сиво долнище на анцуг, което се е превърнало е негова запазена марка.

Трябва да отправим и поглед към младата надежда на тима, заради която наставника получи не малко въпроси преди баража с Норвегия. В първия толкова важен двубой като гости  дебютантът  21-годишния Лазло Клайнхайслер отбелязва първия с гол, с което и донася победата за Унгария. Това вдъхна повече доверие в публиката към наставника, защото показа, че с малко очаквани играчи като титуляри може да сбъдне мечтата им.

Докато футболните фенове вече са гладни успехи и се молят играчите да „полетят” по време на първенството, то остават опасенията футболистите не се стреснат от това, че излизат на толкова голяма футболна сцена. Според футболни анализатори е много вероятно отборът да бъде подценен от своите опоненти, което да изиграе добра шега за унгарския тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички