Северна Ирландия


Северна Ирландия
Снимка: Sportlive.bg

1448 0

Изненадващият представител на Острова, пробил до еврофиналите

Това Европейско първенство по футбол ще с най-голям брой дебютанти, такъв е и отборът на Северна Ирландия. 

Отборът има пълното право да се наслаждава на класирането, след като по категоричен начин прескочи квалификационната си група. От петте отбора дебютанти на Евро 2016, Северна Ирландия единствено успя да завърши като лидер в групата си.

Отборът за първи път в историята си постигна 10 мача без загуба, това се случи в приятелската среща срещу Словения.Разликата от другите обаче е, че тимът на Майкъл О’Нийл единствен завърши като лидер в квалификационната си група. След класирането дори от парламента решиха, че О’ Нийл може да се ползва като рицарско название. 

Нещо, за което има не по-малко заслуги и нападателят Кайл Лафърти. Играчът на Норич, който играе в момента под наем в Бирминган се е разписал  16 пъти в 46 мача и това го нареди на второ място в списъка на голмайсторите за всички времена.

Централният защитник Пади МакНеър, който играе в Манчестър Юнайтед се смята за  новата надежда в ирландския футбол. Добрите му изяви на клубно ниво накараха Майкъл О'Нийл да го забележи, а в  отбора на Северна Ирландия той играе като опорен халф. Според О'Нийл бъдещето на МакНеър е в средата на терена.

Майк О'Нийл пък изрази надежда, че тимът ще се превърне в новия Лестър в Европа. Явно това сравнение е най-показателно до момента тъй като голяма част от дебютантите се надяват именно на това, да сътворят своята приказка с щастлив край.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички