Русия


Русия
Снимка: Sportlive.bg

1325 0

Русия ще направи опит да върне прекършеното си самочувствие

Русия записа изключително разочароващо представяне на Мондиал 2014 и сега има за какво да се реваншира на своите привърженици. Въпреки това тогавашният наставник Фабио Капело все пак запази поста си … или поне за малко. Бившият треньор на Русия бе уволнен през юли 2015 година, като най-добре платеният национален треньор записа в квалификационната група G 2 победи, 2 равенства и 2 загуби. Така след шестте квалификационни двубоя остави тима на трета позиция с 4 точки зад Швеция. Тогава за негов заместник бе избран Леонид Слуцки, който изигра огромна роля за класирането на Русия на Евро 2016. Той направи забележителен дебют като спечели оставащите 4 двубоя, включително и директния сблъсък с Швеция, с което се пребори за второто място.

След като през 1996, 2004 и 2012 Русия не успя да премине груповата фаза, то през 2008 се радва на най-доброто си участие под ръководството на Гуус Хидинк. Тогава започнаха с тежко поражение от Испания с 4:1, но след това Хидинк си свърши работата и преодоля Гърция и Швеция, а на четвъртфинала и Холандия. Силите на вдъхновените руснаци обаче не достигнаха да преодолеят на полуфинала бъдещия шампион Испания. В резултат на третото място на европейското, отборът влиза в топ 10 на ранглистата на УЕФА за първи път от 11 години. Най -големият успех е през 1960, когато се състезава все още СССР, тогава печелят Европейската купа на нациите, а финалът е изигран именно във Франция.

Атакуващият халф на ЦСКА Москва Алан Дзагоев е смятан за един от ключовите играчи в тима на Слуцки. Преди 5 години, на 20-годишна възраст той изглеждаше като следващата голяма звезда в Европа, но остана в Русия и продължава да е толкова ефективен, колкото и тогава. Футболистът на Реал Мадрид Денис Черишев се смяташе за изгряваща звезда на Евро 2016, но в началото на май се контузи, заради която ще отсъства 4 месеца.

За спортната общност в Русия последните няколко месеца бяха доста напрегнати. Много спортисти изгоряха заради забраненото вещество мелдоний. Руските национали не са свързани с него и затова ще имат нелеката задача да заздравят накърненото си самочувствие. Предстои да разберем дали домакинската страна ще донесе още веднъж късмет за руснаците и макар да не са сред фаворитите, да изненадат футболния свят. Ако не успеят поне да покажат на феновете си за Мондиал 2018, когато ще домакинстват.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички