Полша


Полша
Снимка: Sportlive.bg

1070 0

Полша атакува Европейското първенство по футбол с мощна атака

Полша не може да се похвали с големи успехи на европейската сцена, но това не пречи на тима да тръгне уверен и амбициран към Франция. Водени от Адам Навалка Полша се превърна в най-резултатния отбор по време на квалификациите като отбеляза 33 гола, което ни подсказва, че ще разчитат до голяма степен на нападателната си мощ.

След като в квалификационната група се бориха с Германия, то жребият отреди в груповата фаза двата отбора също да са е една група. Въпреки че това е едва трето участие на европейско за поляците, то със сигурност може да стресне фаворитите, когато погледнат статистиката от квалификациите.

При победа над Германия, Полша да излезе като скрит фаворит на това първенство, а именно и това е  двубоят, който се чака с най-голяма нетърпение от групата. Другите два отбора, които ще мерят сили с тях са Украйна и Северна Ирландия.

Без съмнение, погледите ще са насочени най-вече към звездата на полския национален отбор Роберт Левандовски или както наставника му Навалка го определя „най-добрия нападател в света”.  Левандовски е във върхова форма, което го показва и Байерн Мюнхен и с националния тим. Отбелязването на 5 гола в рамките на 9 минути срещу Волфсбург е достатъчно красноречив знак, че Левандовски умее да прави чудеса. С нападателя на Байер Леверкузен Милик сформираха чудесен тандем. За 22 двубоя Милик има отбелязани 10 гола, статистики, които могат да уплашат всеки защитник и вратар.

Полша и феновете са в очакване да прекратят 30-годипшното чакане и да се класират отвъд груповата фаза на Световно и Европейско, а с този отбор това няма да е никаква изненада, а очаквано развитие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички