Италия


Италия
Снимка: Sportlive.bg

1692 0

Този път "скуадра адзура" е фаворитът - аутсайдер на Европейското по футбол

Италия тази година не попада сред фаворитите за триумфиране в турнира. Въпреки че  завършиха начело в групата, италианския тим бе съпътстван от доста проблеми преди старта на турнира. В квалификациите завършиха без загуба, но с равенства срещу Хърватия и България. Въпреки това феновете очакват много повече от отбора в нелеката група, в която жребият ги прати. Първият мач срещу Белгия може да покаже тези ли два тима ще водят битката за надмощие в групата или ще позволят на Ибрахимович и Швеция също да се намеси.

Наставникът на тима Антонио Конте напуска отбора след края на първенството, за да отиде в Челси, където вече има подписан договор. Селекционерът не се радва на добри дни начело на Италия, най-вече от страна на феновете на Ювентус. Самият той призна, че е получавал  смъртни заплахи от бесни фенове, според които Конте е виновен за контузиите на играчите. Миналата година контузия на Маркизио ядоса до краен предел привържениците, които веднага поискаха сметка на наставника. От тогава започнаха и спекулациите, че той ще напусне националния отбор.

Италия може да е един от най-титулуваните отбори от Световни първенства (4 пъти световен шампион), но в европейските не може да се похвали със същото. Има само една титла от 1968 година, когато стават европейски шампион на родна земя. Два пъти е достигал финал, но губи от от Франция през 2000г. и от Испания през 2012г.

Вицешампионите от миналото Европейско ще трябва да се справят без контузените Марко Верати и Клаудио Маркизио, които бяха с титулярни места в тима. Легендата в италианския футбол Андреа Пирло, който сега играе в МЛС също не попадна в разширения списък на Конте. В отбора няма да има звезда, на която целия отбор да разчита, ще трябва всички със задружни сили да опровергаят твърдението, че са аутсайдери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички