Исландия


Исландия
Снимка: Sportlive.bg

1541 0

Малкото чудо на Евро 2016

Отборът е сред дебютантите на Евро 2016 във Франция. Исландия играе първия си международен мач през 1946 година и това лято за първи път ще се покаже и на международна футболна сцена. Тимът завърши на втора позиция в група А след Чехия и поднесе огромната изненада като изпревари Холандия. Исландия победи „лалета” у дома и навън, с което си подсигури второто място и шокира футболният свят. С население от около 330 хиляди, Исландия е най-малката нация класирала се някога на Европейско първенство. Почти една четвърт от цялото население може да се побере на „Стад дьо Франс”, където ще се играе тазгодишният финал на надпреварата.

Островитяните са в една група с Австрия, Унгария и Португалия. Мнозина определят, че отборът може да е Лестър на Евро 2016. Дали прогнозите ще се сбъднат, тепърва предстои да разберем.

Бившият футболист на Челси и Барселона, 37-годишният Ейдур Гудьонсен е един от най-великите исландски футболисти. Ветаранът попадна в състава на националния селекционер на Исландия Ларс Лагербак и ще бъде на линия, за да помогне на тима си за нов подвиг.

От своя страна наставникът призна, че е взел решение след форума се оттегля, тъй като вече се чувства уморен. Това ще е допълнителна мотивация на това първенство да извлече максимума.

Първият мач на Исландия е на 14-ти юни срещу Португалия.

Съставът на Исландия:

Вратари: Ханес Тор Халдорсон (Бодьо Глимт), Йогмундур Кристинсон (Хамарби), Ингвар Йонсон (Сандерфьорд);

Защитници: Ари Фреир Скуласон (Одензе), Биркир Мар Севарсон (Хамарби), Рагнар Сигурдсон (Краснодар), Кари Арнасон (Малмьо), , Хаукур Хауксон (АИК), Сверир Инги Ингасон (Локерен), Хьордур Бьоргвин Магнусон (Чезена), Хьортур Хермансон (Гьотеборг);

Халфове: Арон Ейнар Гунарсон (Кардиф), Емил Халфредсон (Удинезе), Биркир Бярнасон (Базел), Йохан Берг Гудмундсон (Чарлтън), Гилфи Сигурдсон (Суонси), Теодор Елмар Бярнасон (АГФ), Рунар Мар Сигурйонсон (Сундсвал), Арнор Ингви Траустасон (Норкьопинг)

Нападатели: Ейдур Гудьонсен (Молде), Колбейн Сигторсон (Нант), Алфред Финбогасон (Аугсбург), Йон Дади Бьодварсон (Кайзерслаутерн)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички