Белгия


Белгия
Снимка: Sportlive.bg

1463 0

Ще изгрее ли звездата на "червените дяволи" на Евро 2016

Отборът на Белгия се счита за един от скритите фаворити на това Европейско, отбор с много талант и голям потенциал. Тимът впечатли с представянето си още на Световното през 2014г., а по време на квалификациите за Евро 2016 потвърди очакванията. Белгия завърши на първо място в групата си, като допусна едно единствено поражение от Уелс. Най-голям успех на ЕП белгийците постигат през 1980г. Тогава те достигат финал, който губят нещастно от ФР Германия. Мачът завършва 2:1 като победния гол за немците отбелязва Хрубеш в последните минути на двубоя, с което слага и край на мечтите на белгийците, а Германия печели втора титла.

Това лято, водени от наставника Марк Вилмотс, белгийците отново ще се опитат да повторят това постижение и да се завърнат подобаващо, тъй като това е първо участие за тях от 2000г. Въпреки големите очаквания към този тим Волмотс категорично отрича, че са сред най-добрите отбори и фаворити на това първенство. "Просто защото хората са луди, това не означава, че и аз съм като тях. „Има отбори като Испания, Германия и Франция с много класни футболисти. Ние сме сред аутсайдери като Италия и Португалия", заяви Вилмотс.

А точно с Италия, Швеция и Северна Ирландия ще трябва да се справят в групата си, за да опровергаят твърдението на наставника си, че са аутсайдери. До голяма степен се очаква за това да помогне играчът на Челси Еден Азар, който ще носи и капитанската лента. Той не може да се похвали с блестящ сезон във Висшата лига, но последните му мачове показаха, че все още в него има от магията, с която направи Челси шампион миналата година. Това европейско е и шанс за Азар да покаже, че има още много какво да покаже на футболния свят. Той, разбира се, няма да е сам, ще му помагат Ромелу Лукаку, Кевин де Бройне и И Кристиан Бентеке – все играчи, които знаят как се отбелязва гол. Лошата новина за белгийците е, че трябва да се справят без своя капитан Венсан Компани. Той ще се лекува от контузия в бедрото 4 месеца и не е включен в групата на наставника.

Ще разгърне ли потенциала си и ще оправдае ли рпогнозите на букмейрите, които слагат тима под номер 5 за евентуален носител на европейската титла, могат да ни покажат още на 13-ти юни, когато е първият им мач – срещу Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички