Албания


Албания
Снимка: Sportlive.bg

1344 0

Ще разкрие ли тайните си Албания на Евро 2016?

Албания, както и Исландия, също е дебютант на сцената на Евро 2016. Малка страна, само на около 50 мили от Италия през Адриатическо море, Албания намери място сред 24-те отбора. Именно и италианец е наставник на тима Джани ди Биаси, който е начело на тима от 2011г. Постигна впечатляваща победа в квалификациите за Световното през 2014 над Норвегия, засега класира и страната на европейски форум. Той и екипът му бяха наградени с най-високата награда в страната, Честта на нацията. Той пък прие албанско гражданство през 2015, за да символизира връзката с отбора и страната.

Албания се счита за една от най-потайните държави в света, след като 40 години бе управлявана от диктатор. Тя се очертава бавно в съвременния свят, но често е възпрепятствана заради своя размер и население под 3 милиона. Дали обаче е готова да разкрие тайните си това лято във Франция? Предстои да разберем.

Как стигнаха до историческото постижение. Отборът завърши като подгласник на Португалия в група I и задмина Дания и хаотичния тим на Сърбия. Албания победи Роналдо и компания в Лисабон, направи равен с датчаните у дома, а от сърбите взеха служебна победа от 3:0 заради безредици в Белград. В 41-та минута реферът решава да прекрати двубоя, след като във въздуха изведнъж се понася дрон, от който виси знамето на „Велика Албания“. Футболистът на Сърбия Стефан Митрович реагира мигновено и приземява провокацията. Албанските национални футболисти му налитат. Очаквано възникват и безредици по трибуните, които искат да нахлуят на стадиона и част успяват.

Капитанът Лорик Кана е запомнен с обичта на феновете в Съндърланд, докато играеше там. В момента е в Нант, където продължава да впечатлява със своя прочит на игра и лидерство. Точно това лидерство трябва и да покаже с Албания в групата на домакините от Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички