Унгария шокира "фаворита" Австрия на Евро 2016 (ВИДЕО)


Унгария шокира "фаворита" Австрия на Евро 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3752 0

Унгария поднесе един от неочакваните резултати на Евро 2016, след като успя да излъже впечатлилия в квалификациите тим на Австрия и да му нанесе изключително болезнено поражение с 2:0.

Първият мач в Група F се оказа равностоен и въпреки че не блестеше с феноменални отигравания, предложи достатъчно емоции и обрати на зрителите.

Първото попадение в двубоя реализира нападателят на "маджарите" Адам Салай в 62-ата минута, с което прекрати головата си суша от близо две години с националната фланелка.

Само 4 минути по-късно пък интригата бе почти елиминирана, след като Александър Драгович постъпи крайно безотговорно и си изкара втори жълт картон след много грубо нарушение в атака - така австрийците останаха с човек по-малко.

До края основно положенията бяха пред вратата на Австрия, като, за унгарците победата стана още по-сладка - в 86-ата минута резервата Золтан Щибер с красив изстрел реши всичко за 0:2.

Така унгарците печелят втория (от общо 138) дуел с този исторически съперник на голям турнир след онзи от Мондиал 1934, когато Австрия надви с 2:1 и се класира на полуфиналите.

Мачът

Още в 30-ата секунда голямата звезда на Австрия Давид Алаба пробва изстрел от около 20 метра и разтърси гредата!

Унгария отговори на свой ред с бърза акция и точен изстрел, също от сериозна дистанция, на Клайнайслер, но стражът на Австрия улови уверено.

Любопитен факт: Вратарят на Унгария Габор Кирай е най-възрастният футболист на европейски първенства със своите 40 години и 74 дни (изпреварва 39-годишния Лотар Матеус)

В 10-ата минута Алаба отново отправи опасен изстрел, който обаче не представляваше проблем за Кирай.

След бурното начало и размяна на удари двата тима се поуспокоиха и играта стана доста по-скучна, отколкото в първите 10-ина минути.

В 34-ата минута вратарят ветеран Кирай трябваше да показва висока класа, отбивайки много опасен изстрел на Юзунович в наказателното поле.

В 41-ата минута Арнаутович с фамозно двойно подаване с Юзунович си осигури пространство по левия фланг и напредна бързо към пеналтерията. Вместо обаче да потърси непокрития Янко на първа греда, той центрира на далечната за Харник, който с плонж не можа да засече кълбото в мрежата.

Унгария отговори с много сепмла и ефективна акция, при която Клайнайслер изведе Джуджак в наказателното поле на стрелкова позиция, но ветеранът прати топката покрай гредата.

В 53-ата минута след поредната пропиляна австрийска атака бе ред на унгарците да се развихрят и Балаш Джуджак със страхотен удар от около 30 метра тества уменията на Алмер.

Унгарците в 62-ата минута откриха резултата след отлична атака, завършена след двойно подаване между Джуджак и Салай. Последният бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле и изпревари вратаря, за да прати топката в мрежата - 0:1.

Австрийците се впуснаха в търсене на изравняване, но в 66-ата минута устремът им бе прекършен от грубо нарушение на Александър Драгович. Той влезе групо в краката на противник и съвсем заслужено получи втори жълт картон.

Унгарците лековато пропиляваха възможностите си да решат всичко в мача, а Алмер трябваше постоянно да внимава за далечните изстрели на Клайнхайслер. 

До края на срещата нервите преобладаваха и почти не се играеше футбол, като личеше и припряността в играчите на Австрия.

Те бяха матирани в 86-ата минута, когато само с едно подаване от 30-ина метра резервата Золтан Щибер бе изведен сам срещу вратаря.

За разлика от Ромелу Лукаку срещу Италия снощи, Щибер изигра много класно ситуацията и по елегантен начин подпечата победата на Унгария - 0:2.

Състав на Австрия:

Алмер, Драгович, Хинтерегер, Фухс, Арнаутович, Алаба, Юзунович, Харник, Баумгартлингер, Клайн, Янко

Състав на Унгария:

Кирали, Ланг, Кадар, Фиола, Джуджак, Наги, Салай, Гера, Немет, Клайнайслер, Гужмич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички