Роналдо с пореден страхотен рекорд на европейски първенства


Роналдо с пореден страхотен рекорд на европейски първенства

1628 0

Кристиано Роналдо и Лионел Меси често са сравнявани с велики футболисти от миналото и влиянието им в света на футбола е подценявано в исторически план заради липсата на успехи с националните си отбори.

БЕЙЛ РАЗКРИ, ЧЕ С РОНАЛДО ХИЧ НЕ СА БЛИЗКИ

Лионел Меси изведе Аржентина до три поредни финала на най-важните международни турнири през последните три години, но не спечели нито един от тях. Поради този факт той не е поставян на едно ниво със световния шампион от 1986 година Диего Марадона.

Кристиано Роналдо също е често критикуван, че не постига същите успехи с националния си отбор, въпреки че е носител на три купи от Шампионска лига. Роналдо обаче влезе в историята на европейските първенства с екипа на Португалия и постиженията му наистина би трябвало да затворят устата на критиците.

Роналдо е единственият футболист в историята, който е играл на цели три полуфинала на шампионати на Стария континент. Той може и да не е печелел турнира до момента, но това не му пречи да е носител на такъв престижен рекорд.

A също така Роналдо е топ реализатор на европейски първенства, ако броим и квалификационните мачове, с 28 попадения.

Към допълнение на това Роналдо вече стана единственият в историята с голове на четири европейски първенства, което също е постижение, заслужаващо уважение. Роналдо участва на първия си полуфинал през 2004 година, след това през 2012 и сега през 2016.

 Всичко най-важно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички