Реал Мадрид може да похарчи стотици милиони за трансфери


Реал Мадрид може да похарчи стотици милиони за трансфери

1138 0

Реал Мадрид може да бъде доста по-активен от очакваното по време на настоящия летен трансферен прозорец и дори да се насочва към перспективни футболисти за вбъдеще, а не само към суперзвезди - нещо нетипично за европейския клубен шампион.

Причината е, че вестник "Марка" информира за опасността от това ФИФА да наложи забрана на "белия балет" да купува футболисти до 2018 година, считано от началото на сезон 2016/17.

Забраната евентуално би била наложена от ФИФА заради нарушаване на правилата от страна на Реал Мадрид при привличането на непълнолетни играчи - за подобно провинение "кралския клуб" и Атлетико (Мадрид) вече бяха наказани в миналото, но санкциите им бяха отменени през януари 2015 година.

Барселона обаче също си изпати по същата причина и нямаше право да картотекира нови футболисти до януари 2016-та, с което дебютите на двете нови попълнения от миналото лято Арда Туран и Алийш Видал.

Toва означава, че който блесне на Европейското първенство по футбол 2016, може бързо-бързо да акостира на "Сантяго Бернабеу" като мярка за презастраховане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички