Няма да повярвате колко фаула в живота си е изпълнявал голмайсторът на Англия


Няма да повярвате колко фаула в живота си е изпълнявал голмайсторът на Англия
Снимка: Getty Images

3080 0

Ерик Дайър за малко не се превърна в безсмъртен футболист в Англия, след като отбеляза единственото попадение за "Трите лъва" срещу Русия и за малко не осигури победа на старта на Европейското първенство по футбол.

Както е известно, Англия и Русия завършиха наравно 1:1 и британците не можаха и от деветия опит да започнат кампания на Европейско с победа. Голът на Дайър бе неутрализиран от късното попадение с глава в 92-ата минута на руския капитан Василий Березуцки.

РУСИЯ ИЗПЕПЕЛИ АНГЛИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО

Всички фенове на футбола с изненада констатираха, че именно Дайър изпълни прекия свободен удар, при положение че той е сред последните хора, които бихте си помислили, че ще се нагърбят с тази отговорност от играчите на терена.

Статистиката е красноречива - в 65-те си мача от английската Висша лига Дайър никога не е изпълнявал пряк свободен удар, нито пък в предишен случай с националната фланелка. Късметът на начинаещия обаче явно е проработил по най-добрия начин за него, защото голът му бе страхотен, макар сериозна вина да пада и върху вратаря на руснаците Игор Акинфеев.

ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО ЗА ЕВРО 2016 СЛЕДЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички