Да си на 40 години и да не си си сменял гащите


Да си на 40 години и да не си си сменял гащите
Снимка: Getty Images

8190 0

Унгарският национал Габор Кирали се превърна в легенда не само на собствения си отбор, но и на европейските първенства, след като се превърна в най-възрастния футболист, участвал на Шампионат на Стария континент.

На 40 години и 73 дни Кирали игра цял мач при бляскавата победа на "маджарите" с 2:0 над Австрия в първия кръг на Група F на Евро 2016.

УНГАРИЯ ШОКИРА ФАВОРИТА АВСТРИЯ НА ЕВРО 2016

Кирали е колоритна фигура по терените на Франция, като се отличи със сивия си анцуг, който сериозно се различава от традиционните екипи на вратарите. По стечение на обстоятелствата още като невръстен футболист Кирали е пожелал да играе с дълго долнище, защото не се е чувствал комфортно с къси гащета.

Любопитен факт: Кирали е първият унгарски вратар, опазил суха мрежа на европейски първенства

В крайна сметка през цялата си професионална кариера Кирали никога не е сменял стила и визията, като сивият му анцуг винаги е "загащен" в калците му. Любопитен факт е, че когато пътува с отборите си, Кирали слага своето спортно долнище в ръчния си багаж, за да бъде сигурен, че няма да го загуби.

При положение че той ще играе още поне два пъти на Евро 2016, Кирали ще подобри още минимум два пъти собствения си рекорд за най-възрастен футболист.

Всичко най-интересно за Евро 2016 разбирайте в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички