Белгия напердаши "маджарите" и стигна 1/4-финала (ВИДЕО)


Белгия напердаши "маджарите" и стигна 1/4-финала (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2812 0

Белгия размаза Унгария с 4:0 и се класира на четвъртфиналите на Евро 2016, след като се доказа като далеч по-ефективния отбор от своя съперник на стадиона в Тулуза. "Червените дяволи" поведоха сравнително рано в резултата в 10-ата минута чрез Тоби Алдеруейрелд, което им беше достатъчно да се успокоят до края на полувремето.

След почивката унгарците създадоха много положения, но не се възползваха от тях, а за сметка на това Миши Батшуай в 78-ата след асистенция на Еден Азар се разписа за 0:2 - само 94 секунди след като бе влязъл на терена.

В 80-ата минута пък Азар собственоръчно елиминира всякаква друга интрига с прекрасен самостоятелно изработен гол за 0:3. В 90-ата минута Яник-Ферейра Караско завърши по най-добрия начин последната контраатака за крайното 0:4.

Белгия ще играе с Уелс на четвъртфиналите, след като вчера "драконите" елиминираха Северна Ирландия с успех 1:0.

Ромелу Лукаку пропусна първото положение в мача още в петата минута, след като си освободи сам позиция за стрелба в наказателното поле на "маджарите", но Габрой Кирали се намеси авторитетно.

Малко по-късно пък Кевин де Бройне от границата на наказателното поле отново провокира класна намеса от страна на унгарския вратар.

В 10-ата минута обаче по-активният отбор логично откри резултата, след като Кевин де Бройне центрира от пряк свободен удар, а Тоби Алдеруейрелд с глава по безпощаден начин засече топката във вратата - 0:1.

Унгария се посъбуди към 23-ата минута и капитанът Балаш Джуджак отправи първия удар в очертанията на белгийската врата, но не създаде никакви проблеми на Куртоа.

В 34-ата минута Белгия стигна болезнено близо до втори гол, след като Кевин де Бройне отправи страхотен изстрел от фаул на около 22 метра от голлинята, а вратарят Кирали се намеси блестящо и изби в гредата!

В 39-ата минута Ловренчич с топовен шут от 20-ина метра създаде зрителна измама, че е изравнил, но кълбото профуча на сантиметри от гредата. Малко по-късно и Джуджак отново пробва късмета си от дистанция и пак сбърка със съвсем малко, а в следващите секунди Мертенс на два пъти не успя да увеличи аванса на Белгия от добри позиции в пеналтерията.

След почивката само в рамките на 5 минути двата тима си размениха толкова удари, колкото за цялото първо полувреме, като и унгарците допринасяха за шоуто с безстрашната си игра.

В 58-ата минута Лукаку и Белгия като цяло изпуснаха отличен шанс да си подпечатат успеха, след като центриране отляво не можа да бъде засечена от Лукаку. Зад него пък Мертенс успя да връхлети към топката, но я прати по разочароващ начин над горната греда.

В 68-ата минута след продължителе натиск унгарците можеха заслужено да изравнят, но Жухаш с диангонален изстрел от чиста позиция прати топката на сантиметри от страничната греда.

В 78-ата минута обаче защитата на Унгария се пропука отляво и Еден Азар успя да пробие в празното пространство, след което центрира успоредно на голлинията. Там Миши Батшуай, който се бе влязъл само секунди по-рано, засече кълбото в мрежата по безпощаден начин - 0:2.

120 секунди след второто попадение Еден Азар избухна с трето, след като само с три подавания белгийците избухнаха, а звездата на Челси мина трима души и с чудесен изстрел от дъгата на пеналтерията се разписа за 0:3.

В 90-ата минута Караско завърши с прекрасен изстрел чудесна контраакция на "червените дяволи" за крайното 0:4

Състав на Унгария:

Кирали, Када, Гузмич, Жухаш, Ланг, Наги, Гера, Ловренчич, Пинтер, Джуджак, Салай

Състав на Белгия:

Куртоа, Муние, Алдеруейрелд, Вермален, Наинголан, Витсел, Мертенс, Де Бройне, Азар, Лукаку

Всичко най-важно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички