Забравете за Бензема - в селекцията на Франция има още един огромен абсурд


Забравете за Бензема - в селекцията на Франция има още един огромен абсурд
Снимка: Getty Images/Guliver

2326 0

Карим Бензема няма да играе на Евро 2016. Това беше ясно на всички, след като политиката взе връх и домакините на форума решиха, че не е добре за отбора да бъде воден от участник в изнудване. Хубаво е политиката и футболът да бъдат разграничавани, но в този случай във Франция имат пълно право да не повикат нападателя на Реал Мадрид. Но в селекцията на Дидие Дешам има сериозен футболен абсурд, който мина "между капките" заради сериозната дилема около Бензема.

Андре-Пиер Жиняк попадна сред 23-мата, които получиха доверието на Дидие Дешам за Европейското първенство по футбол. Бившият ас на Тулуза и Олимпик Марсилия е доказан нападател, вкарва редовно във всички отбори, в които е играл. Включително и този сезон той е неудържим - 45 мача, 31 гола, 2 асистенции. Проблемът? Тази статистика е за Тигрес - отбор от елита на Мексико.

Заради Жиняк в състава не попадат трима играчи, които през този сезон, както и през миналия, играят на върха на своите възможности.

Нападателят на Лион е просто изумителен. През миналата кампания той записа феноменални показатели - 39 мача и 33 гола за селекциите на Лион и Франция. Искан от всички европейски топ отбори, Лаказет отказа трансфер с идеята да играе за "петлите" на Евро 2016. Евентуален трансфер можеше да се окаже пагубен, ако не му потръгне. Настоящата кампания не почна добре за него, но за това си има обяснение - в Лион продадоха част от важните си футболисти и цялостно сезонът не започна особено добре. Той обаче се приспособи, а в 33 мача има 21 гола. В Лига 1 - едно от топ 5 на първенствата в Европа. Не в Мексико. Във Франция. Под носа на Дидие Дешам.

Франция има страхотна огнева мощ в лицето на Гризман и... това е. Нападателите на "петлите" са още Жиру (един гол в последните 4 месеца), Марсиал (който не играе като нападател в клубния си отбор), Жиняк (голова машина в МЕКСИКО!!!) и Кингсли Коман (резерва в Байерн Мюнхен, с няколко отлични мача през сезона). ТОВА Е! В селекцията на Франция пише, че Димитри Пайет е нападател. Всеки футболен специалист ще ви каже, че той не е нападател.

Липсата на Лаказет в състава на Дешам е необяснима, а селекционерът на домакините в турнира не е взел Кевин Гамейро и Хатем Бен Арфа. Със сигурност и двамата имат място в селекцията му, но Лаказет е фигурата, която изпъква.

Дори в халфовата линия могат да се намерят "косури". Муса Сисоко беше един от най-слабите играчи на Нюкасъл през този сезон, но той е повикан за Евро 2016. На чие място? На изигралия 40 мача за ПСЖ Адриен Рабио. Младокът направи изключителен сезон, изнасяйки сериозна тежест в мачовете на шампиона на Франция, най-вече заради честите контузии на Марко Верати. Отличен "box-to-box" полузащитник, който е поливалентен и може да играе на няколко позици, включително и вдясно на защитата. И той обаче няма място в селекцията на Дешам. Защо? Отговор няма.

Франция е фаворит на всички букмейкъри за триумф на домашното си Европейско първенство. "Петлите" имат феноменални футболисти. И всичко освен злато ще е провал. А виновникът? Само и единствено националният селекционер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички