Уго Лорис: Няма смисъл да тренираме дузпи преди Германия


Уго Лорис: Няма смисъл да тренираме дузпи преди Германия
Снимка: Getty Images/Guliver

1894 0

Вратарят и капитан на Франция Уго Лорис разкри как с отбора се готвят да отмъстят на Германия за поражението преди две години на Мондиал 2014 в Бразилия (0:1 в четвъртфиналите). Интервюто преди сблъсъка на Евро 2016 бе публикувано в "Советский спорт".

Колко голямо е желанието ви да вземете реванш от Германия за поражението преди две години?

- Вероятно всички, които са играли в онзи мач, изпитват различни чувства. За мен този мач е минало, което е малко вероятно да се върне. Различен турнир, различно настроение. У дома ние трябва да победим Германия, но трябва да сложим всичките си сили.

Има ли смисъл да се върнете към схемата с Рами в защита и канте в средата на терена, към която не се придържахте в мача с Исландия?

- Това е по-скоро въпрос към треньора. Според мен, тактиката в такива мачове е важна, но още по-важно е отношението и единството на отбора. Тях ги има в нашия тим, имаме и цел - да стигнем до края.

Научихте ли си урока от загубата от немците на Световното през 2014 г.?

- Урок трябва да извлечем не само от поражението, но и от победите. Националите на Франция притежават богат опит в мачове от най-високо ниво. Много от тях стигнаха след Мондиал 2014 на водещи позиции в клубовете си. Затова съм настроен оптимистично. А дали сме си научили урока, или не, ще видим след мача.

Тревата в Марсилия бе много критикувана.

- Ние с немците ще бъдем в еднакви условия. Разчитам на подкрепата на публиката в Марсилия. Тук винаги е имало горещи фенове.

След Мондиал 2014 Германия изглеждаше нестабилна. Какво е мнението ви за съперника?

- Германия е световен шампион. Ако отборът е стигнал до полуфинал на Европейското, значи имаш възможност и потенциал. Вратата й е защитавана от един изключителен вратар. Повечето от футболистите им играят за най-силните клубове в Европа. Към такъв отбор трябва да се отнасяш само с уважение. Но не бива да забравяме, че през ноември миналата година ние ги победихме в Париж (2:0). Беше приятелски мач, който не може да се сравнява с мач от Евро 2016, но все пак.

Тренирате ли дузпи, както правят германците?

- По мое мнение, за вратаря в това няма смисъл. Играчите днес са толкова технични, че могат да изпратят топката във всяка точка на вратата. Затова всичко се решава не на тренировки, а в ситуацията при дузпите.

Как вие лично се готвите за мача срещу Германия? Слушате ли класическа музика?

- Старая се повече да общувам със съотборниците си. В навечерието на мача трябва по-малко да мислиш за футбол. В деня на мача започваш да се съсредоточаваш, малко се затваряш в себе си. Важно е и да проведеш интензивна тренировка. Тя позволява да махнеш напрежението преди мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички