Роналдо и Португалия може да влязат в историята на Евро 2016 с тъжен антирекорд


Роналдо и Португалия може да влязат в историята на Евро 2016 с тъжен антирекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

2160 0

Кристиано Роналдо изведе португалския национален отбор до финала на Евро 2016 и е напът да се превърне в истински и безсмъртен герой на "селесао". Той вече записа на няколко пъти името си в историята на европейските първенства, като му остава най-сериозното препятствие - битката с Франция във финала.

Роналдо и Португалия са на втори финал в историята си, след като направиха същото и на домашния си шампионат преди 12 години. Тогава обаче потънаха в скръб след сензационната загуба от Гърция с 0:1.

РОНАЛДО НЯМА ГОЛ СРЕЩУ НАЙ-ДОБРИТЕ В ЕВРОПА (И АНГЛИЯ)

Единствено Югославия има тъжната слава на отбор, който повече от веднъж е играл финал на европейски първенства, без обаче да спечели най-ценното отличие. Португалия е осмият член на престижния клуб от отбори, стигали финала в Шампионата на Стария континент поне два пъти.

Германия може да се похвали с 6 финала (3 титли), Испания има 4 (3 титли), СССР също има 4 (1 титла), Италия има 3 (1 титла), Франция е за трети път в последната фаза (2 титли досега), а Чехия има 2 (1 титла).

ФРАНЦИЯ - ХЛАДНОКРЪВНИЯТ УБИЕЦ НА ЕВРОФИНАЛИ

Югославия е единствената с два финала без титла, а на 10 юли Роналдо и компания ще се стараят да не станат втория отбор с подобен тъжен резултат.

Всичко най-важно за финала на Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички