Идеалните 11 от отсъстващи на Евро 2016, които ще смачкат всеки един отбор


Идеалните 11 от отсъстващи на Евро 2016, които ще смачкат всеки един отбор

2227 0

В събота започва втората фаза на Евро 2016, която всички очакваме с огромно нетърпение - елиминациите. Всички се надяваме на по-добър футбол от страна на отборите, които продължиха напред, а още в осминафиналите ни чакат невероятни сблъсъци.

Преди това обаче Sportlive.bg реши да състави идеален отбор на отсъстващите от Евро 2016 с оглед на представянето им през последните 2 години.

Вратар: Кевин Трап (ПСЖ, Германия)

Кевин Трап пропусна първата си възможност за участие в международен форум. Стражът  на Пари-Сен-Жармен  не е в списъка от вратари, избрани от Йоахим Льов. Мануел Нойер, Марк-Андре тер Щеген и Бернд Лено са избраниците на треньора на световните шампиони. Въпреки приличното си представяне през сезона и немалкото си ключови включвания, Трап остана извън финалната селекция на треньора.

Десен защитник: Дейли Блинд (Манчестър Юнайтед, Холандия)

Той не е нито контузен, нито ощетен от треньора си, което би било жалко, тъй като баща на техничния холандец е не друг, а Дани Блинд. Подобно на всички свои сънародници, капитанът на оранжевите гледа Европейското тази година от дивана си. Виновник за това е лошото стечение на квалификационната кампания. Холандия завърши 4-та в своята група и остана извън борещите се за Европейската титла.

Централен защитник: Венсан Компани (Манчестър Сити, Белгия)

След серия от контузии през сезона, кошмарът на Манчестър Сити с Венсан Компани продължи  в полуфинала срещу Реал Мадрид. Но след поредната травма на лявото коляно капитанът изостави  още в началните минути от мача своите съотборници. На Европейското той бе замене от Джейсън Денайър, който е смятан за една от младите звезди, на които феновете залагат най-големи надежди. 

Централен защитник: Курт Зума (Челси, Франция)

Съмненията относно избора на четвърти защитник на Дешам, със сигурност са повлияни до голяма степен от контузията на Курт Зума по-рано тази година. Младият централен защитник на Челси се изявяваше в английската столица, преди тежката травма на ставните връзки в дясното коляно. Роденият в Лион, обучен в Сант-Етиен, защитник имаше безспорно предимство пред Жереми Матийо или Самюел Умтити преди контузията, която постави Дешам пред тежък избор.

Ляв защитник: Фабио Коентрао (Монако, Португалия) 

От два сезона португалския ляв бек е в застой. Точно когато футболистът набираше скорост като част от състава на Монако, той претърпя травма, което сложи край на надеждите му за участие в Европейското. Но нещастието на едни е възможност за други. Тази контузия дава шанс за изява на Рафаел Герейро, който ще бъде титуляр на предстоящия форум.

Полузащитник: Тио Уолкът (Арсенал, Англия)

Уолкът не присъстваше в предварителния списък от 24-ма играчи, дадени от Рой Ходжсън, и също ще пропусне Евро 2016. Играчът на Арсенал е в застой в последните няколко сезона и Ходжън реши да се довери на младия Маркъс Рашфорд, който е част от състава на Юнайтед.

Полузащитник: Клаудио Маркизио (Ювентус, Италия)

Травмата през април, няколко седмици преди началото на еврото, със сигурност е основната причина за отсъствието на Клаудио. В 15-ата минута от мача срещу Палермо полузащитникът на Ювентус скъса кръстни връзки и ще остане извън терена  най-малко през следващите шест месеца. Неговото отсъствие, съчетано с това на Марко Верати в средата на терена, е доста тежък удар върху италианския тим, въпреки че досега това не личи.

Полузащитник: Марко Верати (ПСЖ, Италия)

Звездата на френския шампион за пореден път имаше тежък сезон откъм контузии. Накрая се наложи той да претърпи операция в областта на слабините, която го изкара не само за Евро 2016, но и за старта на следващия сезон.

Нападател: Фернандо Торес (Атлетико, Испания)

Невероятният голмайстор от финала на Евро 2008 срещу Германия, Фернандо Торес не беше повикан от Висенте Дел Боске. Играчът наАтлетико Мадрид и автор на важния гол в Шампионска лига срещу Барселона, "Ел Ниньо" не получи така желаната покана  на мустакатия специалист, който предпочита Адуриз (Билбао), Нолито (Селта), Вазкез(Реал Мадрид) и Мората (Ювентус).

Нападател: Диего Коста (Челси, Испания)

Диего Коста ще пропусне първото си голямо първенство след невероятния полусезон с Челси. "Ние анализирахме подробно ситуацията и не можем да си позволим играчи с несигурно физическо състояние ", заяви испанският селекционер.

Нападател: Карим Бензема (Реал Мадрид, Франция)

Карим Бензема е eдин от футболистите, чието присъствие най-много ще липсва на Евро 2016. Дидие Дешан реши да се откаже от услугите на своя таран поради несвързани със спорта причини. Нападателят на Реал Мадрид бе обвинен за аферата със секс записа на Матийо Валбуена. Въпреки че не съществуват правни норми, забраняващи неговото участие, FFF, в консултация с треньора, реши играчът да остане извън финалната селекция на французите, като обясни, че "способността на играчите да работят в посока на единство, образцово поведение и опазване на групата са взети под внимание от всички треньори във федерацията".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички